© Baykuş Haber

Başkan Yücelden vatandaşlara YKS sınavı öncesi uyarı

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, yaklaşan YKS sınavı öncesinde vatandaşları özellikle sınav saatlerinde kent genelinde yüksek gürültü yapmamaları konusunda duyarlı olmaya çağırdı. Başkan Yücel, haftalık olağan encümen toplantısının ardından yaptığı açıklamada, alınan kararların Alanya'ya, bölgeye ve vatandaşlara faydalı olmasını diledi.

Başkan Yücel, 17-18 Haziran tarihlerinde Türkiye genelinde gerçekleşecek olan Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na (YKS) girecek tüm öğrencilere başarılar diledi. Bu önemli sınavın güvenliğini ve huzurunu artırmak amacıyla vatandaşlardan özellikle sınavın yapıldığı bölgelerde gürültüye sebep olabilecek davranışlardan kaçınmalarını istedi.

Başkan Yücel, öğrencilerin geleceğini etkileyecek bu kritik tarihlerde vatandaşların özellikle okul çevrelerinde gürültü, korna çalma ve yüksek sesle müzik gibi dikkat dağıtıcı aktivitelerden uzak durmalarını önemle vurguladı. Ayrıca, ekiplerin emniyet güçleriyle işbirliği yaparak bu konuda çalışmalarını sürdüreceğini ifade etti.

Sınavın gerçekleştirileceği bölgelere yakın yerlerdeki inşaat faaliyetlerinin durdurulacağını da belirten Başkan Yücel, çocukların geleceği ve olası cezai işlemlerden kaçınmak için duyarlı olunması gerektiğini dile getirdi. Bu bağlamda, Cuma ve Cumartesi akşamları kent genelindeki umuma açık eğlence yerlerinde müzik faaliyetlerinin 23.00'te sona ereceğini de hatırlattı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER