© Baykuş Haber

Başkentte sel sonrası mağdur esnaf: “3 milyonun üzerinde bir zararımız var”

ANKARA'DA DÜN ÖĞLE SAATLERİNDE ANİDEN BASTIRAN SAĞANAK VE DOLU YAĞIŞINDA BAZI BÖLGELERDE SU BASKINLARI YAŞANDI

Dün öğle saatlerinde Ankara'da ani bir şekilde başlayan şiddetli sağanak ve dolu yağışı, bazı bölgelerde su baskınlarına neden oldu, sokaklarda ve yollarda zor anlar yaşandı.

Başkent Ankara'da dün öğle saatlerinde aniden bastıran sağanak yağış ve ardından gelen dolu yağışı, bazı bölgelerde su baskınlarına neden oldu. Şiddetli yağışın zaman zaman artmasıyla birçok bölgede evler ve iş yerleri suyla dolarken, caddeler ve sokaklar göle döndü ve birçok araç sular altında kaldı. Sürücüler, yollarda biriken sular nedeniyle ilerlemekte güçlük yaşadılar ve yağışa hazırlıksız yakalanan vatandaşlar ise kapalı alanlara sığınarak yağışın dinmesini bekledi.

Sağanak yağışın etkisiyle Sıhhıye Kapalı Otopark çevresindeki esnaf büyük maddi zararlar yaşadı. Esnaflar, dükkanlarındaki su tahliyesini kendi imkanlarıyla yapmaya çalıştılar.

Pazarcı esnafı Murat Bozgül, ıslanan ürünleri ucuz fiyata sattığını ve yaşanan durumu şu sözlerle dile getirdi: "Şu vaziyete bakın, ne yapacak bu millet? Ürünlerim ıslandığı için ucuza satıyorum. Allah hepimize yardım etsin. İkinci el değil, bu pazarda ıslanan mallar."

Tıbbi ve medikal ürünler satan Tamer Akdemir, su selinin etkisiyle dükkanın içinde rafların yıkıldığını belirterek, "Malzemelerin çoğu bu halde. Mazgallar suyu taşımadı, olduğu gibi rögarlardan hem dışarıdan hem de içeriden su gelerek camımızı patlattı. Demir kapımız bile eğildi. Bütün malzemeler kullanılamaz halde. Maddi olarak 3 milyonun üzerinde bir zararımız var. İtfaiye geldi, sonrasında bir daha geleceğiz dediler ama bekliyoruz" şeklinde konuştu.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER