© Baykuş Haber

Basketbol heyecanı parkelere geri döndü

SAKARYA BÜYÜKŞEHİR BASKETBOL TAKIMI BU YIL ŞEHRİ TÜRKİYE BASKETBOL 2. LİGİ’NDE TEMSİL EDECEK.

Sakarya, bu sezon Türkiye Basketbol 2. Ligi'nde önemli bir temsilciyle sahada olacak. Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce'nin öncülüğünde gerçekleşen girişimler sonucu, büyük bir heyecanla beklenen basketbolun Sakarya'da geri dönüşü sağlandı.

Amatör düzeyde faaliyet gösteren Büyükşehir Spor Kulübü bünyesindeki basketbol branşı, Başkan Ekrem Yüce'nin desteği ve talimatlarıyla profesyonel liglere yükseldi. Bu başarı, geçen sezon Türkiye Basketbol 2. Ligi'nde mücadele eden Samsun Basketbol Akademi'nin lisans haklarının Sakarya'ya transfer edilmesiyle gerçekleşti. Basketbol Federasyonu'na yapılan başvuru sonucunda, Sakarya Büyükşehir Basketbol takımı Türkiye Basketbol 2. Ligi'nde yer alma hakkını kazandı.

Türkiye Basketbol 2. Ligi geçen sezon 4 grupta 38 takımın rekabet ettiği bir organizasyondu. Bu sezonun formatı henüz netlik kazanmış değilken, Basketbol Federasyonu, kura çekiminin 21 Eylül Perşembe günü gerçekleştirileceği tarihini belirledi. Basketbol heyecanı, Kasım ayının ilk haftasında başlayacak ve Sakaryalı sporseverler bu heyecanı Atatürk Kapalı Spor Salonu'nda takip edebilecekler.

Sakarya Büyükşehir Basketbol takımı, yönetim, teknik kadro ve sporcu kadrosunu titizlikle oluşturuyor. Takım, iddialı ve deneyimli oyuncularla güçlendirilerek başarılı bir sezon geçirmeyi hedefliyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER