© Baykuş Haber

Batı medyasının sınıf ayrımı: Göçmenlerin denizde ölmesi normal, milyarderlerin denizde ölmesi trajedi

BATI MEDYASININ YUNANİSTAN AÇIKLARINDA 81 GÖÇMENİN ÖLDÜĞÜ GEMİ FACİASI İLE TİTANİK'İN ENKAZINI GÖRMEK İÇİN KİŞİ BAŞI 250 BİN DOLARA TURİSTİK GEZİYE ÇIKTIKTAN SONRA İRTİBATIN KESİLDİĞİ "TİTAN" ADLI DENİZALTINA BAKIŞ AÇISI TEPKİ ÇEKTİ.

Batı medyasının Yunanistan açıklarındaki göçmen gemisi faciası ile Titanik enkazını ziyaret eden denizaltının ele alınış biçimi, sosyal medyada büyük tepki çekti. Medyanın göçmen faciasını önemsememesi ve denizaltı olayını ayrıntılı bir şekilde ele alması, "Göçmenlerin denizde ölmesi normal, milyarderlerin denizde ölmesi ise trajedi" şeklinde bir mesajı yansıttığı yorumlarına neden oldu.

Sosyal medya kullanıcıları, göçmen faciasının özellikle Batı medyası tarafından görmezden gelindiğini ve ölen göçmenlerin yaşamlarının değerinin yeterince anlaşılmadığını belirtti. Ayrıca, denizaltı olayında gösterilen büyük ilgi ve çaba ile göçmenlerin kurtarılması için aynı özenin gösterilmediğini vurguladılar.

Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (UNHCR), gemi kazasının Akdeniz'de görülen en ölümcül ikinci felaket olabileceğini ifade etmişti.

Özetle, Batı medyasının iki deniz olayına yaklaşımındaki farklılık sosyal medyada büyük eleştirilere neden oldu ve göçmenlerin yaşamlarının önemine vurgu yapma çağrıları yapıldı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER