© Baykuş Haber

Batman merkezli dolandırıcılık operasyonu: 9 gözaltı

BATMAN MERKEZLİ 3 İLDE DÜZENLENEN OPERASYONDA, İNTERNET ÜZERİNDEN ‘PANDEMİ YARDIMI’ ADI ALTINDA DOLANDIRICILIK YAPTIKLARI BELİRLENEN 9 ŞÜPHELİ GÖZALTINA ALINDI.

Batman merkezli 3 ilde gerçekleşen operasyon, internet üzerinden 'pandemi yardımı' adı altında dolandırıcılık yaptıkları tespit edilen 9 şüphelinin gözaltına alınmasıyla sonuçlandı. Batman Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından koordine edilen operasyon, Batman Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından yürütüldü. Yapılan soruşturma sonucunda, çok sayıda vatandaşın bu dolandırıcılığa kurban gittiği tespit edildi.

Operasyon kapsamında Batman merkezli olarak Mardin'den 1, Ardahan'dan 1, ve Batman'dan 7 olmak üzere toplamda 9 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerin dijital materyallerine polis tarafından el konuldu ve şu an için emniyetteki işlemleri devam ediyor. Gözaltındaki şüphelilerin savcılığa sevk edilmesi bekleniyor. Bu operasyon, internet üzerinden yapılan dolandırıcılık faaliyetlerine karşı alınan önlemlerin bir örneği olarak dikkat çekiyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER