© Baykuş Haber

Batmanda suya giren 18 kişiye 23 bin lira ceza kesildi

BATMAN’DA YAPILAN DENETİMLERDE YASAĞA RAĞMEN BARAJ GÖLÜ VE SULAMA KANALI GİBİ ALANLARDA SUYA GİREN 18 KİŞİYE TOPLAM 23 BİN 310 LİRA İDARİ PARA CEZASI KESİLDİ.

Batman ilinde yapılan denetimler sonucunda, yasağa rağmen baraj gölü ve sulama kanalı gibi alanlarda suya giren 18 kişiye toplamda 23,310 lira idari para cezası uygulandı. Batman Valiliği, suya girmenin yasak olduğunu hatırlatarak, denetimlerin artırıldığını ve cezai işlemlerin devam edeceğini bildirdi.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, şehirdeki göl, gölet, baraj, sulama kanalı ve akarsu gibi yerlerde suya girmenin yasak olduğu vurgulandı. İl Jandarma Komutanlığı'nın boğulma vakalarını önlemek amacıyla denetimlerine devam edeceği belirtilirken, 18 kişiye Kabahatler Kanunu'na göre kişi başı 1,295 lira idari para cezası verildiği kaydedildi. Ayrıca, vatandaşların göl, gölet, baraj, sulama kanalı ve su birikintilerine girmemesi için bilgilendirildiği ve denetimlerin süreceği ifade edildi. Suya giren kişilere cezai işlem uygulamalarının devam edeceği vurgulandı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER