© Baykuş Haber

Batmanda yaz spor okulları açılış programı düzenlendi

BATMAN GENÇLİK VE SPOR İL MÜDÜRLÜĞÜ TARAFINDAN YAZ SPOR OKULLARININ AÇILIŞ PROGRAMI DÜZENLENDİ.

Batman Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, yaz spor okullarının açılış programını büyük bir katılımla gerçekleştirdi. 19 Mayıs Spor Salonu'nda düzenlenen etkinlikte birçok spor dalında gösteriler sunuldu ve Gençlik ve Spor İl Müdürü Mehmet Şafi Özperk de programa katıldı.

Özperk, yaz spor okullarının önemine vurgu yaparak, "Sağlıklı nesiller için sportif yapıya sahip gençler lazım. Biz de Gençlik ve Spor Bakanlığı projesi kapsamında Batman Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü olarak yaz spor okulları programımızı başlattık. Halkımızın yoğun ilgisi sayesinde 5 bin kayıta ulaştık. 112 uzman antrenörümüz eşliğinde farklı branşlarda gençlere karete, wushu, eskrim, basketbol, voleybol ve yüzme gibi kurslar vereceğiz. Velilere çocuklarını bu kurslara yazdırmalarını tavsiye ediyoruz. Tesislerimiz güvenli ve hocalarımız uzman. Bu sayede gençlerimiz sosyal bir ortama alışacak, kötü bağımlılıklardan uzak duracak ve spor branşları öğrenecekler" dedi.

Ayrıca, "Yüzme bilmeyen kalmasın" projesi kapsamında yüzme kurslarına da davette bulunan Özperk, Batman'da bulunan 11 havuzla gençlerin, çocukların ve yetişkinlerin sağlıklı bir ortamda yüzme eğitimi alabileceğini belirtti. Havuzların düzenli olarak sağlık kontrolünden geçtiğini ve halk sağlığını riske atmadan hizmet verdiklerini vurguladı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER