© Baykuş Haber

Battalgazideki bitkisel üretime Turgut Özal Üniversitesinden destek

BATTALGAZİ BELEDİYESİYLE TURGUT ÖZAL ÜNİVERSİTESİ ARASINDA BİTKİSEL ÜRETİMİN GELİŞTİRİLMESİNE DAİR PROTOKOL İMZALANDI. ATILAN İMZALARLA BELİRLENEN ÜRETİM TAKVİMİ İÇERİSİNDE BELEDİYE İLE İŞ BİRLİĞİ YAPILARAK İHTİYAÇ DUYULAN BİTKİSEL MATERYALİN ÜRETİMİ YAPILACAK.

Battalgazi Belediyesi ve Turgut Özal Üniversitesi arasında, bitkisel üretimin geliştirilmesi amacıyla imzalanan protokol, bölgedeki bitki yetiştirme, tıbbi ve aromatik bitki artırma, bahçe bitkileri geliştirme ve peyzaj düzenlemeleri için büyük bir adım olarak atıldı.

Bu işbirliğiyle, Battalgazi Belediyesi Başkanı Osman Güder ve Turgut Özal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep Bentli arasında atılan imzalarla belirlenen üretim takvimi içerisinde, ihtiyaç duyulan bitkisel materyalin üretimi gerçekleştirilecek. Bu işbirliği, sosyo-ekonomik kalkınmayı desteklemek, bölgedeki araştırma ve geliştirme kapasitesini artırmak, bilgi ve deneyim paylaşımını teşvik etmek için tasarlandı.

Başkan Osman Güder, konuyla ilgili açıklamasında, "Doğu Anadolu Bölgesi'nin en büyük özel sera alanımızla birlikte ilçemizin birçok noktasında peyzaj düzenlemesi yapıyoruz ve bu süreçte birçok süs bitkisi yetiştiriyoruz. Kendi üretimimizi yaparak peyzaj maliyetlerini ciddi oranda azalttık. Şimdi Turgut Özal Üniversitemiz ile ortak çalışarak ilçemizi yeşillendirmeye ve peyzaj düzenlemeleriyle Battalgazi'yi daha güzel bir yer haline getirmeye odaklanacağız. Üniversite hocaları da bize destek olacaklar. Bu işbirliği ile birlikte güzel işlere imza atacağız" dedi.

Turgut Özal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep Bentli ise protokolün hayırlı olmasını diledi. İşbirliği, ilçenin çevresel güzelliklerini artırmak ve bölgeye katkı sağlamak amacıyla büyük bir öneme sahip.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER