© Baykuş Haber

BAÜ öğrencilerinin eserleri büyüledi

SERGİYE DESTEK VEREN ÖĞRENCİLERDEN YAĞMUR GÖÇMEN

Balıkesir Üniversitesi Ayvalık Meslek Yüksekokulu Mimarlık ve Şehir Planlama Bölümü öğrencilerinin karma sergisi, Ayvalık Belediyesi'ne ait Kırlangıç Sergi Salonu'nda sanatseverlerin beğenisine sunuldu. Sergi, Ayvalık halkından büyük ilgi gördü ve 9 Temmuz'a kadar ziyaret edilebilecek.

Öğrencilerin bir yıllık emeklerinin ürünü olan sergi, Mimarlık ve Şehir Planlama Bölümü öğretim görevlileri Dr. Figen Erdoğdu ile Gülcan Kaba'nın öncülüğünde gerçekleşti. Sergide, öğrencilerin dört yıl boyunca yaptıkları çalışmalar sergileniyor.

Kaba, serginin bu yıl mezun olan öğrencilerin eserlerinden oluştuğunu ve bu serginin okul dışında açılan ilk sergi olduğunu belirtti. Çini, mozaik, kumaş üzerine kalem işi duvar resimleri, tümleme, ahşap üzerine kalem işi, replika ve seramik gibi farklı tekniklerle hazırlanan eserler serginin odak noktasını oluşturuyor.

Öğrencilerden Yağmur Göçmen, sergi sayesinde tarihi eserlerin onarımları ve duvar resimleri gibi konularda bilgi edindiklerini ve sanat eserlerine bakış açılarının değiştiğini belirtti. Elisa Şenlik ise, eserlerin kişisel ve ekip çalışmalarının ürünü olduğunu ve bu serginin motivasyonlarını artırdığını ifade etti.

Serginin açılışına Ayvalık Kaymakamı Hasan Yaman, Belediye Başkanı Mesut Ergin, Ayvalık Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç Dr. Yakup Dinç ve diğer önemli isimler katıldı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER