© Baykuş Haber

BAU ve The CEAdan dev iş birliği: Film Endüstrisinde Ortak Eğitim Projesi başlıyor

BAHÇEŞEHİR ÜNİVERSİTESİ (BAU) İLE DÜNYANIN EN SEÇKİN FİLM OKULLARINDAN BİRİSİ OLAN CENTER FOR ENTERTAİNMENT ARTS (THE CEA) ARASINDA ORTAK EĞİTİM PROJESİ İÇİN İMZALAR ATILDI.

Bahçeşehir Üniversitesi (BAU) ile dünyanın önde gelen film okullarından biri olan Center for Entertainment Arts (The CEA) arasında ortak bir eğitim projesi başlatıldı. Bu iş birliği, Türk öğrencilere çift diploma fırsatı sunarak dikkat çekiyor.

Kanada'da yükseköğretim sistemi içinde tanınan ve kalite bakımından üst düzeyde bir diploma sağlayan Center for Entertainment Arts ile Bahçeşehir Üniversitesi, İleri Düzey 3 Boyutlu Animasyon, 3 Boyutlu Modelleme, İleri Düzey Görsel Efekt, İleri Oyun Geliştirme ve Görsel Sanatlar alanlarında ortak bir eğitim programı uygulamak için anlaşma imzaladı. Lansman, BAU Global Başkanı Enver Yücel, Kanada Büyükelçisi H.E Jamal Khokhar, BAU Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tunç Bozbura, The CEA & MMA Kurucu Ortakları ve CEO'ları Diwakar Gandhi ile Peter Walsh gibi önemli isimlerin katılımıyla gerçekleşti.

Bu iş birliği kapsamında, BAU öğrencileri mezuniyetlerinin ardından The CEA'da 3 farklı programa katılma fırsatına sahip olacaklar. Eğitimlerin sonunda, öğrenciler 3 yıla kadar çalışma iznine sahip olacaklar ve aynı zamanda anlaşma doğrultusunda Advanced Media Lab adı verilen bir laboratuvarın kurulması planlanıyor. Eğitim programına dahil olmayan öğrenciler ise Media Lab'da sertifika programlarına katılma fırsatına sahip olacaklar.

BAU Global Başkanı Enver Yücel, iş birliği ile ilgili olarak memnuniyetini ifade ederken, "Bu iş birliği ile geleceğe ışık tutmak ve öğretim açısından aracı bir konumda olacak. Sinema, insanoğlunun tarihini ve kültürünü geleceğe aktarma sanatıdır ve bu coğrafyada anlatılacak çok sayıda hikaye bulunmaktadır." dedi.

Bu iş birliği, öğrencilere çift diploma fırsatı sunması açısından büyük önem taşıyor. Ayrıca, Kanada'da hem eğitim hem de çalışma imkanı sunan bu iş birliği, öğrencilerin kariyer planlamasında etkili bir rol oynayacak.

BAU Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tunç Bozbura, iş birliği hakkında konuşurken, "Üniversitemiz uluslararası bir üniversite ve bu tür uluslararası iş birliklerini daha da geliştirmeyi hedefliyoruz. Bu işbirliği öğrencilerimizin hayal gücünü geliştirme ve yenilik yaratma yeteneklerini artıracaktır." dedi.

The CEA & MMA Kurucu Ortaklarından Peter Walsh, iş birliğinin öğrencilere film endüstrisine katılma fırsatı sunduğunu vurgularken, aynı zamanda anime ve görsel iletişim alanlarında da önemli çalışmalar yürütüldüğünü belirtti. Walsh, bu iş birliğinin öğrencilere Kanada'da çalışma ve staj yapma fırsatı sunmanın yanı sıra çeşitli burs programları da sağladığını ekledi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER