© Baykuş Haber

Bayburtta küçükbaş hayvanlar mobil koyun yıkama makineleriyle yıkanarak ilaçlanıyor

BAYBURT’TA KÜÇÜKBAŞ HAYVANLAR MOBİL KOYUN YIKAMA MAKİNELERİYLE YIKANARAK İLAÇLANIYOR

Bayburt'ta, "Küçükbaş Hayvancılıkta Parazit Mücadelesi" kapsamında gerçekleştirilen çalışmalarda, yaklaşık 3 bin koyun, mobil koyun yıkama makinelerinde yıkanarak temizlendi ve ilaçlandı. İl ve İlçe Tarım ve Orman Müdürlükleri tarafından hayvanların sağlığını korumak amacıyla yürütülen bu çalışma, hayvan sahiplerinin talepleri doğrultusunda gerçekleştirildi.

Aydıntepe İlçe ve Orman Tarım Müdürü Veteriner Hekim İbrahim Köksal, mobil koyun yıkama banyolarının hayvanların refahını artırdığını ve vatandaşların iş gücünü azalttığını ifade etti. Ayrıca, iç-dış parazit mücadelesinin hayvanların kışa girmeden önce yapıldığını ve bu süreçte yetiştiricilere bilgi verilerek katkı sağlandığını belirtti.

Köksal ayrıca, mobil yıkama makinelerinin yakın illerden gelen taleplere yanıt vermek amacıyla kullanıldığını ve katkılarının devam edeceğini vurguladı.

Trabzon'dan gelen bir yetiştirici olan Fatih Küçük ise projenin hayvan iç ve dış parazitlerinin önlenmesine büyük katkı sağladığını söyledi. Önceden günler süren işlemleri artık birkaç saatte tamamlayabildiklerini belirten Küçük, Bayburt İl Tarım ve Orman Müdürlüğüne teşekkürlerini iletti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER