© Baykuş Haber

Bayraklıda hareketlilik var

BAYRAKLI BELEDİYESİ, YENİ ULAŞIM SİSTEMLERİNİN GELİŞTİRİLMESİ, BİSİKLET VE YAYA YOLLARININ ARTIRILARAK EMİSYON HACMİNİN DÜŞÜRÜLMESİNİ AMAÇLAYAN AVRUPA HAREKETLİLİK HAFTASI’NI BU YIL DA ÇEŞİTLİ ETKİNLİKLERLE KUTLAYACAK.

Bayraklı Belediyesi, Avrupa Hareketlilik Haftası'nı kutlamak amacıyla çeşitli etkinlikler düzenlemeye hazırlanıyor. Bu yıl da emisyon miktarını azaltmayı ve yeni ulaşım sistemlerini geliştirmeyi hedefleyen etkinlikler, 16-17 Eylül tarihlerinde Bayraklı sahilinde gerçekleşecek.

Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, herkesi bu büyük etkinliğe katılmaya ve Bayraklı'ya hareket katmaya davet ediyor. Etkinlikler, Bayraklı Havuz Kafe'nin ön tarafında düzenlenecek.

"Gelecek enerjini koru" ve "Şehrini keşfet" sloganlarıyla gerçekleşecek etkinlikler, toplu taşımanın önemi, günlük hareketlilik oranları ve ulaşım sistemlerinin geliştirilmesi gibi konularda farkındalık oluşturmayı amaçlıyor. Etkinliklerin programı şu şekilde:

16 Eylül:
- Saat 17:00'da zumba, yoga, tekvando, karate, kick boks, güreş gösterileri
- Voleybol ve corn hole turnuvaları
- Atletizm yarışması

17 Eylül:
- Saat 17:00'de mini penaltı atışları, basketbol
- Halat çekme, çuval ve survivor parkur yarışmaları
- Corn hole turnuvası
- Basketbol şenliği kapsamında 3'lü takımlardan olacak müsabakalar

Tüm etkinliklere ücretsiz olarak katılabilirsiniz. Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, gelecek nesillere karşı sorumluluklarının farkında olduklarını ve daha temiz ve yaşanabilir bir Bayraklı hedeflediklerini belirtti. Karbon salınımının azaltılması, toplu taşımanın önemi ve alternatif ulaşım sistemlerinin geliştirilmesi gibi önemli konulara dikkat çekmek istediklerini ifade etti. Bayraklı sahilinde gerçekleşecek etkinliklere tüm Bayraklı sakinlerini bekliyorlar.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER