© Baykuş Haber

Bayram öncesi çadır ve karavan tatiline yoğun talep

Nevra UÇKAÇ/İZMİR, (DHA)- KURBAN Bayramı tatilinin 9 güne çıkarılması ile bütçelerine uygun tatil yapmak isteyenler, çadır ve karavan kamplarına ilgi gösterdi. Daha düşük bütçeyle uzun süre tatili amaçlayanlar rezervasyonlarda yoğunluğa neden oldu. Kamp işleten Nesrin Davarcıoğlu, ”Bayram tatiliyle birlikte sezona başlamış olacağız. Bayram için talep çok yüksek. 15 gündür telefonumuz susmuyor. Daha ekonomik olduğu için kamp alanları revaçta” dedi.

Kurban Bayramı tatilinin 9 güne çıkarılmasıyla ekonomik bir tatil arayışında olanlar, çadır ve karavan kamplarına büyük ilgi gösteriyor. Uzun süreli tatil yapmak isteyenler, daha uygun bütçelerle bu seçeneklere yöneliyor. İzmir'in Gümüldür ilçesinden Çeşme'ye kadar birçok bölgede çadır ve karavan kiralama fiyatları, otel ve kiralık evlere göre daha ekonomik olması nedeniyle dikkat çekiyor. Bu yıl Kurban Bayramı öncesinde rezervasyonlar dolup taşıyor.

İzmir Menderes ilçesinde bulunan 215 dönümlük orman arazisinde kamp işleten Nesrin Davarcıoğlu, bayram tatili nedeniyle yoğun talep aldıklarını belirterek, "Bayram tatiliyle birlikte sezona başlamış olacağız. Bayram için talep çok yüksek. 15 gündür telefonumuz susmuyor. Daha ekonomik olduğu için kamp alanları revaçta" dedi. Kamp alanlarını ağırlıklı olarak ailelerin tercih ettiğini söyleyen Davarcıoğlu, çadır kiralamanın yanı sıra karavan ve bungalov evler gibi seçeneklerin de bulunduğunu ifade etti.

Kampçılığın doğa ile iç içe olma ve farklı deneyimler yaşama fırsatı sunduğunu belirten Davarcıoğlu, bu nedenle insanların kamp tatillerini tercih ettiğini dile getirdi.

Kampçıların tatillerini doğada yürüyüş yaparak, denize girerek ve spor aktiviteleriyle değerlendirebildiklerini belirten Davarcıoğlu, bu tür tatillerin stres atmak ve kafa dinlemek için ideal olduğunu söyledi.

Kamp alanlarında fiyatlar kişi başı günlük ortalama 250 TL ile 450 TL arasında değişiyor. Bu uygun fiyatlar, tatilcilerin çadır ve karavan kamplarına olan ilgisini artırıyor. Kampta tatil yapan bazı misafirler ise kamp tatilini otel konforuyla eşdeğer buluyorlar. Kampta çadır ya da karavan kiralayarak uzun süreli bir tatil yapmanın bütçe dostu olduğunu düşünen tatilciler, doğanın tadını çıkarmanın keyfini yaşıyorlar.

Kurban Bayramı öncesinde kamp alanlarının büyük ölçüde doluluk yaşadığı görülüyor. Tatilcilerin çadır ve karavan kamplarına olan ilgisi, ekonomik tatil seçeneklerine olan talebi gösteriyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER