© Baykuş Haber

Bayram öncesi Muğlada tatilci yoğunluğu

MUĞLA'YA, TÜRKİYE'NİN DÖRT BİR YANINDAN KURBAN BAYRAMI TATİLİ İÇİN BİNLERCE KİŞİ GELMEYE BAŞLADI. KENT GİRİŞİNDE YAKLAŞIK 4 KİLOMETRELİK ARAÇ KUYRUĞU OLUŞTU.

Muğla, Türkiye'nin önemli turistik bölgelerinden biri olarak, Kurban Bayramı tatili için yoğun trafik akışına sahne oluyor. Kent girişindeki trafik ekipleri denetimleri artırdı.

Kurban Bayramı tatili nedeniyle yola çıkan sürücüler, Aydın-Muğla karayolu üzerinde trafik yoğunluğuna neden oldu. Muğla'daki turistik tesislerin yüzde 90 doluluk oranına ulaştığı belirtiliyor. Aydın-Muğla karayolundaki kontrol noktasında polis ve jandarma trafik ekipleri, sürücülere broşürler dağıtıp Genel Bilgi Taraması (GBT) yapıyor.

Ayrıca, Muğla Valisi Orhan Tavlı başkanlığında "Bayram tedbirleri ve trafik değerlendirme toplantısı" düzenlendi. Toplantıda, il girişlerinde ve ilçeler arasındaki yol kontrol noktalarında 24 saat boyunca denetimlerin sürdürüleceği ve bayram tedbirleri kapsamında 5 bin 946 personelin görev alacağı bildirildi. Kara yoluyla seyahat edecek vatandaşların emniyet kemeri kullanmalarının önemine dikkat çekmek için "Bu yolda sana çok güveniyoruz" mottosuyla hazırlanan afişler yaygınlaştırılacak. Bayram boyunca özellikle yoğun trafik bölgelerinde helikopter ve drone denetimleri sürekli olarak devam edecek.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER