© Baykuş Haber

Bayram sabahı kaçan kurbanını bulmak için 3 gündür arazi arazi geziyor

TUNCELİ’NİN ÇEMİŞGEZEK İLÇESİNDE, KURBAN BAYRAMI İÇİN ALINAN KOYUN, BAYRAM SABAHI İPİNİ KOPARIP KAÇARKEN, SAHİBİ KAÇAN KURBANLIĞININ BULUNMASI İÇİN 2 GÜNDÜR ARAZİ ARAZİ GEZİYOR

TUNCELİ (İHA) – Tunceli'nin Çemişgezek ilçesinde yaşanan olayda, Kurban Bayramı için alınan koyun, bayram sabahı ipini koparıp kaçarken, sahibi, kaçan kurbanlığını bulmak için 3 gündür arazi arazi dolaşıyor.

Kurban Bayramı'nın yaklaşmasıyla birlikte Çemişgezek ilçesine kurulan hayvan pazarından satın alınan kurbanlık koyun, eve götürüldükten sonra kesim için hazırlık yapılıyordu. Ancak kesim öncesinde koyun, ipini kopararak kaçmaya başladı. Bu durum karşısında kurbanını henüz kesemeyen Erdal Güven isimli vatandaş, kaçan koyunu aramak için üç gündür arazi arazi dolaşıyor.

Kurban Bayramı'nın ikinci gününde hala koyununu bulamayan Erdal Güven, yaşadığı süreci şu şekilde anlattı: "Ben Antalya'da yaşıyorum. Kurban Bayramı dolayısıyla ailemi ziyaret etmek için Tunceli'nin Çemişgezek ilçesine geldim. Kurbanlığımızı arife günü aldık ve bahçeye getirerek bağladık. Bayram namazı sonrası kasap ile birlikte kesmek için geldiğimizde koyun ipini kopararak kaçtı. Burası doğal bir ortam, kayalıkların arasında bir yer. Hayvanın buradan kaçması önemli değil, belki doğada hayatını sürdürecek ama insan üzülüyor. Ben kurban kesemedim ama doğada kurtlar ve çakallar tarafından kurban edileceğini düşünerek aramaya başladım. Maddi bir kayıp olarak düşünmüyorum. Umarım buluruz. Eğer bulursam, onu normale döndüreceğim, kurban etmekten vazgeçeceğim."

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER