© Baykuş Haber

Bayram tatili 9 güne uzadı, turizmde hareketlilik başladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Kurban Bayramı tatilinin 9 gün olacağını açıklamasının ardından turizm sektöründe canlılık başladı. Erdoğan, yeni kabinesi ile yaptığı ilk toplantının ardından aldığı kararları duyurdu ve bayram öncesi iki günün idari izin olarak ilan edileceğini belirtti, böylece tatilin toplamda 9 gün süreceğini duyurdu. Turizm profesyoneli Şebnem Akman Balta, bu uzun bayram tatilinin turizm sektörüne olan etkisini değerlendirirken, ayrıca havaların ısınmasının rezervasyonlarda artışa neden olduğunu ifade etti.

Şebnem Akman Balta, "Kurban Bayramı öncesi 26-27 Haziran tarihlerinin idari izin ilan edilmesiyle bayram hafta sonu tatili ile birleşmesi sonucunda 24 Haziran'da başlayıp 2 Temmuz'a kadar toplamda 9 günlük bir tatil süreci oluştu. Bu durum, erken rezervasyon yapan tatilciler için yüzde 25 indirim fırsatı sunuyor ve insanların uzun aile tatilleri planlamasına olanak sağlıyor" dedi.

Ayrıca, yabancı turistlerin Türkiye'ye olan ilgisinin de arttığını belirten Balta, "Yurt dışında okulların tatil olması ve Türkiye'de havaların ısınması, yabancı turistlerin rezervasyonlarını artırıyor. Rezervasyonlar yüzde 121 oranında bir artış gösteriyor. Üstelik Şampiyonlar Ligi maçları, Johnny Depp'in Türkiye ziyareti, rock konserleri ve bir dizi uluslararası ekonomik etkinlik, İstanbul'un küresel bir cazibe merkezi haline gelmesine neden oluyor" şeklinde konuştu.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER