© Baykuş Haber

Bayram tatilinde evcil hayvan otellerinde yoğun mesai  

Gökçe KARAKÖSE, Özgür KUMANOVALI / İSTANBUL, (DHA)- BAYRAM tatilini il dışında geçirenler evcil hayvanlarını otellere bıraktı.  Gecelik ücreti 350 lira olan ve yoğun mesainin yaşandığı otellerde hayvanlar hem oyun oynuyor hem de sosyalleşiyor.   

Kurban Bayramı'nın 9 günlük tatil olması, birçok kişinin tatil mekanlarına gitmesine neden oldu. Ancak evcil hayvanlarını bırakacak yer bulamayanlar, kedi ve köpek otellerini tercih etti. Özellikle Zekeriyaköy'deki 400 kapasiteli evcil hayvan tesisi, bu yoğun taleple karşı karşıya kaldı. Şu anda 100'den fazla köpek ve yaklaşık 40 kedinin konakladığı otelde, hayvanlar hem birbirleriyle sosyalleşiyor hem de havuzun tadını çıkarıyor. Tatilde, eğitmenler eşliğinde geçen süre içinde hayvan sahipleri, dostlarıyla yeniden buluştuktan sonra hayvanlarının davranışlarında olumlu değişiklikler gözlemledi.

Evcil hayvan otelinde konaklamanın gecelik ücretleri, köpekler için 350 TL ve kediler için 250 TL olarak belirlenmiş. İşletme sahibi Ayşegül Üner, her bayram döneminde yoğunluk yaşadıklarını ve tesisin kapasitesinin bu talebi karşılayacak düzeyde olduğunu belirtti. Hayvanların bakımı ve sosyalleşmeleri için özel odaların ve havuzun bulunduğu otel, aynı zamanda profesyonel eğitmenler tarafından denetleniyor.

Ayşegül Üner, hayvanları ayrı kriterlere göre gruplandırarak daha uygun koşullarda barındırdıklarını ve onlara eğitim sağladıklarını ifade etti. Evcil hayvan sahiplerine, hayvanlarını bırakmadan önce tesisleri ziyaret etmelerini ve tanıştırmalarını tavsiye etti.

Otelde konaklayan hayvanlar, sağlık kontrollerinden geçirilip tüm aşıları tamamlandıktan sonra diğer hayvanlarla uygun şekilde gruplandırılıyor. Evcil hayvanların güvende ve iyi bir ortamda kalmalarını sağlamak için yetkililer, Tarım ve Orman Bakanlığı'ndan izin, belediyeden ruhsat ve mali kayıtlarının olmasına dikkat edilmesini öneriyor. Sözleşme yapmanın da önemli olduğunu belirtiyorlar.

Evcil hayvan sahipleri, tatil için hayvanlarını tesise bırakırken, onları güvendikleri bir yerde bilmenin huzurunu yaşıyorlar. Köpeğini tesise bırakan bir hayvan sahibi, hayvanlarının eğitim aldığı ve sosyalleştiği için kendilerine daha iyi davrandıklarını belirtiyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER