© Baykuş Haber

Bayram tatilinde yola çıkacaklar için uzmanından ‘Uyku uyarısı

TÜM UYKU TIBBI VE ARAŞTIRMALARI DERNEĞİ (TUTDER) BAŞKANI PROF. DR. VURAL FİDAN

Kurban Bayramı tatilinde uzun yolculuk yapacak vatandaşların güvenliği için uyarılarda bulunan Prof. Dr. Vural Fidan, "Uyku yoksunluğunun en fazla hissedildiği sabahın erken saatlerinde yola çıkmamalıdır" dedi. Fidan, özellikle sürücülerin uykularını almış ve dinlenmiş bir şekilde yola çıkmaları gerektiğini vurguladı.

Bayram tatilinde uzun yolculukların artmasıyla birlikte uykusuzluğun önemli bir tehlike olduğunu belirten TUTDER Başkanı Prof. Dr. Vural Fidan, trafik kazalarının dörtte birinin uykusuzluk nedeniyle gerçekleştiğini ifade etti. Bu nedenle uzun yolculuk yapacak sürücülerin özellikle sabahın erken saatlerinde yola çıkmaktan kaçınmalarını tavsiye etti.

Uykusuzluğun yolculuk sırasında tehlikeli olabileceğini söyleyen Fidan, sürücülerin normal uyku sürelerini almaları gerektiğini ve uyku yoksunluğunun en fazla hissedildiği sabah saatlerinde yola çıkmamalarının önemli olduğunu belirtti.

Ayrıca, uzun yolculuk yapacak sürücülere her 2 saatte bir mola verme, kısa bir uyku uyuma, kafeinli içecekler tüketme ve sürücü değiştirme gibi önlemleri almayı önerdi. Uykusuz bir şekilde trafiğe çıkmamak ve yolculuk öncesinde dinlenmek, trafik kazalarının riskini azaltmanın en etkili yollarından biri olarak vurgulandı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER