© Baykuş Haber

Bayram yoğunluğu yaşanan Antalya’da, helikopterli trafik denetimi

Alparslan ÇINAR- Aslı DURAN/ANTALYA, (DHA)- TURİZM kenti Antalya’da, Kurban Bayramı yoğunluğu başladı. İl Jandarma Komutanlığı yollardaki trafik yoğunluğunu karadan ve havadan denetledi. Kural ihlali yapan 45 sürücüye ceza uygulandı. Konyaaltı sahilinde de yoğunluk yaşandı.

Antalya'da Kurban Bayramı tatilinin 9 güne uzatılmasıyla birlikte turizm şehri yoğun bir döneme giriş yaptı. Yerli tatilciler, rezervasyonlarını önceden yaparak kente gelmeye başladılar ve turistik tesisler tamamen doldu. Bu yoğunluğun ardından trafik sorunları yaşanmaya başladı.

Antalya İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı trafik ekipleri, trafiğin düzenli ilerlemesi için önlemler aldı. Trafik güvenliği için hem karada hem de havada denetimler sıklaştırıldı. Cep telefonu ile konuşanlar, hatalı sollama yapanlar, hız sınırlarını aşanlar ve emniyet kemeri takmayan sürücüler tespit edilerek cezai işlemler uygulandı. Havadan gerçekleştirilen denetimlerde birçok sürücüye ceza uygulandı.

Aynı zamanda, Konyaaltı sahilinde de yoğunluk yaşandı. Tatilciler güzel havayı değerlendirerek güneşlenmeyi, denize girmeyi ve sahil aktivitelerini tercih ettiler. Kentin güzelliklerinin tadını çıkarmak isteyen tatilciler, Konyaaltı sahilinde keyifli zaman geçirdiler.

Antalya'da alınan bu önlemlerle tatilcilerin güvenliğinin sağlanması ve trafik kazalarının önlenmesi amaçlanıyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER