© Baykuş Haber

Bayramda Akdamar Adası ve ören yerlerine ziyaretçi akını

VAN'DA 9 GÜNLÜK KURBAN BAYRAMI TATİLİNDE 20 BİNİN ÜZERİNDE YERLİ VE YABANCI TURİST, AKDAMAR ADASI VE KENTTEKİ ÖREN YERLERİNİ ZİYARET ETTİ.

Van'da 9 günlük Kurban Bayramı tatili boyunca, 20.000'den fazla yerli ve yabancı turist, Akdamar Adası ve şehirdeki tarihi ören yerlerini ziyaret etti. Van'ın müze ve ören yerleri, bayram tatili süresince özellikle İranlılar olmak üzere birçok ziyaretçiyi ağırladı. Muhteşem güzellikleriyle büyüleyen tarihi Akdamar Adası, yine en çok ziyaret edilen yerlerden biri oldu. En fazla ziyaretçi çeken yerler sıralamasında Akdamar Adası'nı Van Kalesi takip etti. Ayrıca dünyanın tek Urartu ve Doğu Anadolu'nun en büyük müzesi olan Van Müzesi de tercih edilen mekanlar arasındaydı. Tatil fırsatını değerlendirerek Akdamar Adası'nı ziyaret eden yerli ve yabancı turistler, adanın mutlaka görülmesi gereken nadir yerlerden biri olduğunu vurguladılar.

Ocak ayından bu yana müze ve ören yerlerini 130.000'den fazla kişinin ziyaret ettiğini belirten Kültür ve Turizm İl Müdürü Erol Uslu, "Kurban Bayramı süresince şehrimizde bulunan müze ve ören yerlerini toplamda 20.000 kişi ziyaret etti. Ziyaretçi profili çoğunlukla İranlı turistlerden oluşuyor. İranlıların yanı sıra komşu ülkeler olan Rusya, Irak ve Ermenistan'dan da ziyaretçiler geldi. 4 günlük Kurban Bayramı tatili boyunca iç turizmin canlandığını ve ülkemizdeki vatandaşların tercihinin yine Van olduğunu gördük. Ayrıca ilk altı ayda müze ve ören yerlerini ziyaret eden kişi sayısı 130.000'i aştı. İlimizi daha fazla turistin ziyaret etmesi için çalışmalarımızı sürdürüyoruz" dedi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER