© Baykuş Haber

Bayrampaşa’da AVM’de teröristin çantasındaki patlamanın görüntüleri ortaya çıktı

Oğuzhan UYSAL - İSTANBUL DHA - BAYRAMPAŞA’daki bir AVM’de kolundaki çantası aniden alev alan Doğukan B. ile yanında bulunan Sinan A. gözaltına alınıp tutuklanmıştı. Şans eseri herhangi bir can kaybına yol açmayan patlama anı görüntüleri ortaya çıktı.Şüphelilerin, patlayıcı düzenek bulunan çantayı AVM’de bulunan ünlü bir giyim markasının mağazasına bırakacakları saptandı.

Bayrampaşa'daki bir alışveriş merkezinde meydana gelen çanta patlaması olayının güvenlik kamerası görüntüleri sonunda ortaya çıktı. Doğukan B. ve yanındaki Sinan A. isimli şüphelilerin, patlayıcı düzenek içeren çantayı AVM içerisindeki ünlü bir giyim markasının mağazasına bırakmak amacıyla bulundukları sırada yaşanan bu şans eseri patlama anı, güvenlik kamerasına yansıdı.

Görüntülerde, iki şüpheli normal bir şekilde alışveriş merkezinde yürürken aniden patlama meydana geliyor. Patlama nedeniyle çevredeki insanlar büyük bir paniğe kapılıyor.

Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından sorgulanan şüpheliler, ifadelerinde kendilerine PKK terör örgütü üyeleri tarafından talimat verildiğini, bu talimatlar çerçevesinde patlayıcı madde yapımında kullanılan malzemelerin kendilerine verildiğini belirtti. Ayrıca, örgüt üyelerinin kendilerine patlayıcı düzeneği hazırlayıp bu düzenekleri çantanın içine koymalarını ve bir mağazaya bırakmalarını istediklerini ifade etti. Ancak çantanın neden aniden patladığını bilmediklerini aktardılar.

Şüphelilerin ayrıca Sultangazi'deki Kent Ormanı'na yangın çıkarmak amacıyla düzenek yerleştirdiklerini itiraf etmeleri üzerine ormanda yapılan aramada 3 adet düzenek bulundu ve bu düzenekler imha edildi. Düzeneklerin sıcaklıkla tetiklendiği ve güneşle birlikte belirli bir sıcaklığa ulaşınca küçük bir patlamaya yol açarak yangın çıkardığı tespit edildi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER