© Baykuş Haber

BEBKAdan genç girişimcilere ‘Alfa Kurt örneği

BEBKA’NIN ‘GENÇ İSTİHDAMI’ TEMASI KAPSAMINDA DESTEKLENEN “KOMPOZİT UYGULAMALARI TEMEL EĞİTİMİ" KAPSAMINDA GELİŞTİRİLEN ALFA KURT KAMİKAZE DRONE, UÇUŞ GÖREVİNİ TAMAMLAYIP TECHINBURSA GİRİŞİMCİLİK MERKEZİ’NDE SERGİLENMEYE BAŞLADI.

Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) tarafından desteklenen "Kompozit Uygulamaları Temel Eğitimi" sonucunda geliştirilen Alfa Kurt Kamikaze drone, başarılı bir uçuş görevinin ardından TechINBursa Girişimcilik Merkezi'nde sergilenmeye başladı. BEBKA Genel Sekreteri Prof. Dr. M. Zeki Durak'a teslim edilen bu drone, genç girişimcilere örnek olması amaçlanıyor.

Alfa Kurt'un prototipi 7,5 kilogram ağırlığında ve kamikaze görevini yerine getirebilen bir insansız hava aracı olarak geliştirildi. 40 dakika boyunca uçabilen, saatte 120 kilometre hıza ulaşabilen bu drone, üç test uçuşu gerçekleştirdi. Şu anda hafifletme, mesafe artırma ve hızlanma gibi iyileştirmeler üzerinde çalışılıyor.

Doç. Dr. Burak Öztürk, BEBKA'nın bu projeye verdiği destekten övgüyle bahsederek, Alfa Kurt'un savunma sanayisine nitelikli bir katkı sunmayı hedeflediklerini belirtti. Bu insansız hava aracının BEBKA tarafından sergilenerek genç girişimcilere ilham kaynağı olması amaçlanıyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER