© Baykuş Haber

Bedir; “Sağlık ve güvenlik önceliğimiz”

ERZURUM İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜNCE BAŞLATILAN İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ EĞİTİMLERİ BİR AY BOYUNCA MESLEK GRUPLARI BAZINDA MÜDÜRLÜK TOPLANTI SALONUNDA SÜRECEK.

Erzurum İl Sağlık Müdürlüğü, iş sağlığı ve güvenliği eğitimlerine başladı ve bu eğitimler, meslek gruplarına özel olarak bir ay boyunca müdürlük toplantı salonunda devam edecek.

Erzurum İl Sağlık Müdürü Dr. Gürsel Bedir, sağlık sektöründe çalışanların iş sağlığı ve güvenliğini korumanın, sağlığın bozulmasını önlemenin, bedensel, ruhsal ve sosyal iyilik halini en üst düzeye çıkartmanın temel unsurlarından biri olduğunu belirtti. Aynı zamanda iş sağlığı ve güvenliği eğitiminin önemini vurguladı. Bedir, iş sağlığı ve güvenliği konusunun, sağlıklı ve güvenli bir çalışma ortamının oluşturulması için bilimsel ve sistematik bir çalışma olduğunu ifade etti.

İş sağlığı ve güvenliği, Türkiye'de 2012 yılında yürürlüğe giren 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu ile resmi bir şekilde hayata geçirildiğine dikkat çeken Bedir, bu kanunla birlikte iş yerlerinde çalışanların sağlıklarının korunması ve güvenli bir ortamda çalışmalarının sağlanması amaçlandığını belirtti.

Erzurum İl Sağlık Müdürlüğü olarak gerçekleştirdikleri eğitimlerin sadece yasal bir yükümlülüğü yerine getirmekle kalmadığını, aynı zamanda günlük yaşamda dikkat edilmesi gereken sağlık ve güvenlik hususlarına da vurgu yaparak bir güvenlik kültürünün oluşturulmasına katkı sağladığını dile getiren Bedir, iş yeri hekimlerinin yaptığı sağlık muayenelerinin de koruyucu sağlık hizmetine önemli katkılar sunduğunu söyledi. "Sağlığınızı güvenliğinizle koruyunuz" sloganıyla çalıştıkları bu yolda tüm çalışanlara kazasız ve sağlıklı günler diledi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER