© Baykuş Haber

Belediye desteğiyle 4 sokak hayvanı sıcak yuvasına kavuştu

KONYAALTI BELEDİYESİ, SEKİZ YILDIR DÖRT SOKAK KÖPEĞİNE SEVGİYLE BAKAN ZİRAAT MÜHENDİSİ BELMA UĞUR’UN ÇABALARINI KARŞILIKSIZ BIRAKMADI. SOKAKTA YAŞAYAN DÖRT KÖPEĞİN SICAK YUVASINA KAVUŞMASI İÇİN SAHİPLENDİRME İŞLEMLERİ İÇİN KOLLARI SIVAYAN KONYAALTI BELEDİYESİ, GEREKLİ SAĞLIK KONTROLLERİNİ TAMAMLAYARAK DÖRT CANIN SOKAKTAN KURTARILMASINI SAĞLADI.

Konyaaltı Belediyesi, sekiz yıldır dört sokak köpeğine sevgiyle bakan Ziraat Mühendisi Belma Uğur’un çabalarını karşılıksız bırakmadı. Sokakta yaşayan dört köpeğin sıcak yuvasına kavuşması için sahiplendirme işlemleri için kolları sıvayan Konyaaltı Belediyesi, gerekli sağlık kontrollerini tamamlayarak dört canın sokaktan kurtarılmasını sağladı.


Konyaaltı Belediyesi, Belma Uğur’un sesine kulak vererek sokak köpeklerine yeni bir yuva sağladı. Sekiz yıldır kendi imkanlarıyla dört sokak köpeğine yuva sağlayan Uğur, Konyaaltı Belediyesi Sokak Hayvanları Sağlık ve Rehabilitasyon Merkezi’ne başvurdu. Belediye ekipleri çağrıya kayıtsız kalmayarak köpeklerin sahiplenilmesi sürecini başlattı. Köpeklerin kuduz aşıları yapıldı ve genel sağlık muayeneleri belediye ekiplerince gerçekleştirildi.



“Sevgiye muhtaçlar”


Belma Uğur, belediyenin bu konuda duyarlılık gösterdiğini belirterek, “Köpeklerimize sekiz senedir site olarak bakıyoruz. Sekiz senedir belediyeyle iletişim halindeyiz. Belediye yetkilileriyle sahiplendirme süreci için görüştüm. Bana yardımcı oldular. Köpeklerimizin gerekli aşıları yapıldı ve köpeklerimizi sahiplendim. Sokak hayvanlarımız doğal bir güvenlik görevi üstleniyorlar. Sokak hayvanlarımız cins hayvanlar kadar sevgiye muhtaç” dedi.



“Tüm hayvanseverleri bekliyoruz”


Sokak hayvanlarının sahiplenilmesi yönelik çağrıda bulunan Veteriner Hekim Artun Efe, “Belma hanımın çağrısıyla buraya geldik. Gerekli muayenelerini yaptık. Belma hanıma bu duyarlı davranışı için teşekkür ediyorum. Ayrıca Konyaaltı Belediyesi Sokak Hayvanları Bakım Evi’nde hala 100 köpek sahiplenilmeyi bekliyor. Tüm hayvanseverleri hafta içi 14.00-16.00 saatleri arasında, hafta sonları ise 13.00-15.00 saatleri arasında bakımevini ziyaret etmeye bekliyoruz” şeklinde konuştu.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER