© Baykuş Haber

Belediyelere yönelik “Toplumsal Cinsiyete Duyarlı Afet Riski Yönetimi Eğitimi

KADIN KOALİSYONU, ADANA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ KADIN VE AİLE HİZMETLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI VE KADINA ÖZGÜRLÜK VE EŞİTLİK DERNEĞİ (KÖVED) İŞ BİRLİĞİNDE 21 HAZİRAN’DA ADANA’DA “TOPLUMSAL CİNSİYETE DUYARLI AFET RİSKİ YÖNETİMİ” EĞİTİMİ DÜZENLENDİ.

Kadın Koalisyonu, Adana Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanlığı ve Kadına Özgürlük ve Eşitlik Derneği (KÖVED) iş birliğiyle 21 Haziran'da Adana'da "Toplumsal Cinsiyete Duyarlı Afet Riski Yönetimi" eğitimi düzenlendi. Bu eğitim, Sivil Toplum için Destek Vakfı ve Turkey Mozaik Foundation tarafından hayata geçirilen Yerel Güçlenmeye Destek Fonu'ndan alınan hibe desteğiyle gerçekleştirildi ve Kadın Yaşam Merkezi ile iş birliği yapacak kurumların afet ve acil durum çalışmalarının toplumsal cinsiyet perspektifini içermesini amaçladı.

Eğitimde, Adana Büyükşehir Belediyesi'nin afet dönemindeki çalışmaları, Kadına Özgürlük ve Eşitlik Derneği'nin afet çalışmaları, Kadın Koalisyonu'nun afet koordinasyon ağı çalışmaları ve toplumsal cinsiyete duyarlı afet riski yönetimi konularında bilgilendirme yapıldı. Eğitime, Adana Büyükşehir Belediyesi ve diğer İlçe Belediyeleri yöneticileri ve çalışanları ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Eğitimde, toplumsal cinsiyet perspektifiyle afet riski yönetiminin önemi ve kadınların afetlerden etkilenme biçimleri konuları işlendi. Ayrıca, afet öncesi ve sonrası dönemlerde kadınların ihtiyaçlarının nasıl karşılanabileceği konusunda saha deneyimleri paylaşıldı. Kadın Yaşam Merkezi ile Adana'da depremden zarar gören ve deprem bölgesinden gelenlere destek sağlamak amacıyla çeşitli güçlenme çalışmalarının yapılması ve depremden etkilenen kadınlar, çocuklar ve eşitsiz koşullarda yaşayan diğer grupların güvenli bir şekilde bir araya gelebilecekleri ve güçlenebilecekleri sosyal alanların oluşturulması hedefleniyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER