© Baykuş Haber

Belediyenin seralarında yetiştirilen 180 bin fide vatandaşlara ücretsiz dağıtıldı

KASTAMONU BELEDİYESİ TARAFINDAN SERALARDA YETİŞTİRİLEN 180 BİN SEBZE FİDESİ VATANDAŞLARA ÜCRETSİZ OLARAK DAĞITILDI

Kastamonu'da, tarımsal üretimde ata tohumlarının artırılması ve gelecek nesillere aktarılması amacıyla Kastamonu Belediyesi tarafından ücretsiz olarak dağıtılan 180 bin sebze fidesi vatandaşlar arasında büyük ilgi gördü. Kastamonu Belediyesi ve Gediz Havzası Erozyonla Mücadele, Ağaçlandırma, Çevre ve Kalkınma Vakfı (GEMA) iş birliğiyle gerçekleştirilen projenin kapsamında, atalık tohumlarla yetiştirilen fideler vatandaşlara dağıtıldı. Şehirde kurulan stantlarda, Kastamonu Belediye Başkanı Rahmi Galip Vidinlioğlu da vatandaşlara eliyle fideleri dağıttı.

Başkan Vidinlioğlu, projenin dördüncü yılında daha fazla fideleri dağıtmak için çalıştıklarını ve GEMA vakfıyla iş birliği yaparak ata tohumlarından yetiştirilen bu fideleri vatandaşlara ulaştırdıklarını belirtti. Ayrıca, bu projenin önemine değinerek, pandemi, sel, ve depremler gibi olayların insanlara gıda konusundaki bağımlılığının ne kadar kırılgan olduğunu gösterdiğini vurguladı. Ata tohumlarının korunması ve kullanılmasının gelecek nesillere güvenilir gıda sağlamak için büyük bir önem taşıdığını ifade etti.

Vatandaşlar da bu ücretsiz fideler sayesinde kendi sebzelerini yetiştirerek hem ekonomik olarak tasarruf yapma fırsatı bulacaklarını hem de sağlıklı ve güvenilir gıda elde etmenin keyfini çıkaracaklarını ifade ettiler. Bu tür projelerin devamını dileyerek Kastamonu Belediyesi'ne teşekkür ettiler.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER