© Baykuş Haber

Belgesellere konu olan bombalı saldırgan hücresinde ölü bulundu

TED KACZYNSKİ

ABD'de, "Unabomber" lakaplı bombalı saldırgan olarak bilinen 81 yaşındaki Ted Kaczynski, hapishanedeki hücresinde yaşamını yitirdi. Kaczynski, 1978-1995 yılları arasında ülkede rastgele bombalı saldırılar gerçekleştirerek ülke genelinde büyük bir paniğe neden olmuştu. Kaczynski, Harvard Üniversitesi'nde matematik okuyan bir akademisyen olarak bilinirken, bombalı saldırıları sebebiyle belgesel ve haberlerin de odak noktası olmuştu.

81 yaşındaki Kaczynski'nin ölümü, Kuzey Carolina eyaletinde bulunan özel sağlık ihtiyaçları olan mahkumların konulduğu bir federal hapishanede gerçekleşti. Cesedi yerel saatle 00.25'te bulundu ve ölüm nedeni henüz belirlenmedi.

Ted Kaczynski, üniversiteler ve havayolları gibi hedefleri bombalı saldırılar düzenleyerek 3 kişinin ölümüne ve 23 kişinin yaralanmasına neden olmuştu. FBI, bu saldırılardan dolayı Kaczynski'ye "Unabomber" lakabını takmıştı. 20 yıl süren bir kaçışın ardından yakalanan Kaczynski, 1996 yılında ömür boyu hapis cezasına çarptırılmış ve suçunu kabul etmişti. Ölüm nedeniyle ilgili detaylı bir inceleme devam ediyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER