© Baykuş Haber

Berzeg’i arama çalışmalarında 18’inci gün; ailesi Gönen’den ayrıldı

Denizhan KARAHANCI-Hatice DAĞLI-Mehmet İNAN/GÖNEN, (Balıkesir), (DHA) - AMERİKA Birleşik Devletleri’nde (ABD) bir dönem Dünya Bankası’nda çalışıp emekli olduktan sonra Türkiye’ye dönen ve yaz tatilini geçirmek için ailesiyle birlikte geldiği Balıkesir’in Gönen ilçesinde köpeğiyle yürüyüşe çıktıktan sonra kaybolan Korhan Berzeg’i (83) arama çalışmaları 18’inci günde de sürüyor. Korhan Berzeg’in eşi Angela Berzeg (80) ve kızlarının, Gönen’den ayrıldığı öğrenildi.  

Denizhan KARAHANCI, Hatice DAĞLI ve Mehmet İNAN tarafından kaleme alınan bu haberde, Amerika Birleşik Devletleri'nde uzun yıllar Dünya Bankası'nda çalıştıktan sonra emekli olan Korhan Berzeg'in Türkiye'ye dönüşü ve Gönen ilçesinde yaşadığı trajik olay anlatılıyor. 83 yaşındaki Korhan Berzeg, yaz tatili için ailesiyle birlikte geldiği Gönen'de kaybolduğunda, arama çalışmaları hala devam ediyordu. Berzeg'in eşi Angela Berzeg ve kızlarının Gönen'den ayrıldığı bilgisi veriliyor.

Korhan Berzeg, Amerika'da Dünya Bankası'nda Asya Direktörü olarak görev yapmış ve emekli olduktan sonra İstanbul Büyükada'da yaşamaya başlamıştı. Ancak 17 Haziran'da, eşi Angela Berzeg ile kahvaltı hazırlığı yaparken, köpeği Tina ile yürüyüşe çıktıktan sonra geri dönmedi. Cep telefonunu evde unutan Berzeg'in kaybolması üzerine eşi Angela Berzeg, jandarmaya kayıp başvurusunda bulundu.

Olayın ardından bölgeye AFAD, AKUT ekipleri, Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı komando timleri ve diğer arama kurtarma ekipleri sevk edildi. Havadan İHA ve termal kameralı dronlarla, karadan iz takip köpekleri ve kadavra arama köpekleriyle gerçekleştirilen arama çalışmalarında 18'inci gün itibarıyla Korhan Berzeg'e ait herhangi bir iz bulunamamıştı.

İhbarlar arasında yer alan Gönen Çayı çevresinde görüldüğü iddiası ise sonradan asılsız çıktı. Arama çalışmaları sürerken, Korhan Berzeg'in Amerika'da yaşayan kızının işi nedeniyle yurt dışına döndüğü, diğer kızının ise İngiltere'ye gittiği ve eşi Angela Berzeg'in Büyükada'ya gittiği belirtiliyor. Ancak Angela Berzeg'in ilerleyen günlerde tekrar Gönen'e döneceği bildiriliyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER