© Baykuş Haber

Beşiktaşı 36-33 yenen Sakarya Büyükşehir adını finale yazdırdı

ERKEKLER HENTBOL SÜPER LİGİ PLAY-OFF YARI FİNALİNDE BEŞİKTAŞ’I SAHASINDA 36-33 MAĞLUP EDEN BÜYÜKŞEHİR HENTBOL TAKIMI ADINI SÜPER LİG FİNALİNE YAZDIRDI. İLK SEZONUNDA TARİHİ BİR BAŞARI GÖSTEREN BÜYÜKŞEHİR HENTBOL GALİBİYET SEVİNCİNİ TARAFTARIYLA KUTLADI.

Sakarya Büyükşehir Hentbol takımı, Erkekler Hentbol Süper Ligi Play-Off Yarı Finalinde Beşiktaş'ı kendi sahasında 36-33'lük skorla mağlup ederek büyük bir zafer kazandı ve Süper Lig finaline yükseldi. Bu tarihi başarıyı kutlamak için takım, coşku dolu taraftarlarıyla bir araya geldi.

Erkekler Hentbol Süper Ligi Cemal Kütahya Sezonu Play-Off Yarı Final maçında, Sakarya Büyükşehir Hentbol, Beşiktaş'ı ağırladı ve 36-33'lük galibiyetle seriyi 2-1 yaparak finale adını yazdırdı. Dün oynanan mücadeleyi kazanarak seriyi son maça taşıyan Sakarya ekibi, Serdivan Spor Salonu'nda muhteşem bir performans sergiledi ve finale yükseldi. Rakipleri finale çıkma hakkını elde ettiğinde, normal sezon lideri olan Beykoz Belediyesi oldu.

Maça Taner Günay, Oğulcan Güney, Sedat Yıldırım, Mohammed Mırı, Ramazan Döne ve Çetin Çelik 7'siyle başlayan Büyükşehir Hentbol, mücadelenin ilk yarısını 18-15 önde tamamladı. İkinci yarıda sıkı bir rekabet yaşandı, ancak Kaptan Ramazan Döne ve Onur Ersin'in etkili oyunu sayesinde 36-33'lük skorla galip geldiler. Kaptan Ramazan Döne, 10 golle takımın en skorer oyuncusu olurken, Çetin Çelik de 5 golle galibiyete katkı sağladı. Maç sonunda tüm takım, sevinçle bir araya gelerek galibiyeti coşkuyla kutladı.

Karşılaşma, Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü Başkanı Cevat Ekşi ve birçok taraftarın izlediği bir atmosferde gerçekleşti. Başkan Ekrem Yüce, maç sonunda tüm takımı ve teknik ekibi tebrik ederek, "Süper Lig'e ilk sezonunda finallere yükselme başarısı gösteren hentbol takımımızı can-ı gönülden tebrik ediyorum. Bugün burada, Türkiye Kupası şampiyonu Beşiktaş'ı saf dışı bırakarak finallere yükseldiler. Şehrimizi gururlandırdılar. İnşallah bu muhteşem sezonun sonunda şampiyonluk kupasını şehrimize getirecekler. Bugün hentbol takımımızı yalnız bırakmayan tüm Sakaryalılara da teşekkür ediyorum. Final serisinde de tüm Sakarya halkını hentbol takımımızın yanında olmaya davet ediyorum" dedi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER