© Baykuş Haber

Beşiktaşta başörtülü muhabire hakaret ettiği iddia edilen sanığın yargılanmasına devam edildi

BEŞİKTAŞ’TA BAŞÖRTÜLÜ MUHABİR MERYEM NAS MERCAN’A ‘SEN KAFANI AÇ DA BEYNİN HAVA ALSIN’ ŞEKLİNDE HAKARET ETTİĞİ İDDİA EDİLEN SANIĞIN YARGILANMASINA DEVAM EDİLDİ. DURUŞMAYA SANIK KATILMAZKEN MÜŞTEKİ MERCAN DURUŞMA SONRASI, "BAŞÖRTÜSÜNE YAPILAN HAKARETLE MİNİ ETEĞE, ŞORTA YAPILAN HAKARET BENİM İÇİN AYNIDIR. KİMSE KİMSENİN NE GİYDİĞİNİ, NEREDE GEZDİĞİNİ, NE YEDİĞİNİ, NE İÇTİĞİNİ BU SÖZLERLE ELEŞTİREMEZ" DEDİ.

Beşiktaş'ta başörtülü muhabir Meryem Nas Mercan'a hakaret ettiği iddia edilen sanığın yargılanmasına devam edildi. Duruşmada müşteki Mercan, yaşanan olayı anlattı ve hakaret sonucu psikolojik olarak etkilendiğini ifade etti. Sanık avukatı ise başörtüsü kelimesinin müvekkilin ağzından çıkmadığını savundu. Mahkeme, eksik hususların giderilmesine karar vererek duruşmayı erteledi.

Duruşma sonrası açıklama yapan Meryem Nas Mercan, başörtüsüne hakaret edilmesinin aynı şekilde diğer giyim tercihlerine hakaret edilmesiyle aynı olduğunu belirtti. Başörtüsüne yapılan hakaretle mini eteğe veya şorta yapılan hakareti eşitledi ve insanların ne giydikleri veya nerede bulundukları hakkında kimseye hakaret edilemeyeceğini vurguladı.

İddianamede, sanığın özel bir kanal muhabirine hakaret ettiği ve bu nedenle suçlandığı belirtiliyor. Sanık Aylin A.'ya 'mensup olduğu dinin emir ve yasaklarına uygun davranmasından dolayı alenen hakaret' suçundan 1 yıldan 2 yıl 4 aya kadar hapis cezası talep ediliyor. Bu dava, başörtüsüne hakaretin ciddi bir konu olduğunu ve giyim tercihlerine saygı duyulması gerektiğini vurguluyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER