© Baykuş Haber

BEST yeni bir dünya rekoru kırdı

BEST DÜNYANIN EN YÜKSEK GÜÇLÜ ARK OCAĞI FIRIN TRANSFORMATÖRÜ ÜRETİMİNİ GERÇEKLEŞTİRDİ

BEST-Balıkesir Elektromekanik Sanayi Tesisleri A.Ş, Yırcalı Holding'in bir kuruluşu olarak, dünyanın en yüksek güce sahip 315 MVA kapasiteli ark ocağı transformatörünü üreterek bir kez daha tarihe geçti. 2014 yılında 310 MVA ile kendi dünya rekorunu kırmış olan BEST, bu sefer 315 MVA ile yeni bir rekora imza attı.

1966 yılında kurulan BEST, 170 bin metrekarelik bir alanda yıllık 50 bin MVA kapasitesi ile Türkiye'nin lideri ve dünyanın önde gelen transformatör üreticilerinden biri konumunda. Ürünlerini 6 kıtada 90'dan fazla ülkeye ihraç eden BEST, ileri mühendislik çözümleri ile zorlu projeleri başarıyla tamamlayarak dünya rekorlarına imza atmaya devam ediyor. Üretilen bu son rekor transformatör, 5 metre genişliğinde, 9 metre uzunluğunda ve 8 metre yüksekliğinde. Ayrıca, bu devasa transformatörün toplam ağırlığı 350 tonu buluyor.

Transformatörün nakli için 24 dingil ve 192 tekerlekli dev nakil aracı kullanıldı. Nakliye işlemi için yaklaşık 30 personel, 3 gün boyunca fabrikada çalıştı ve yaklaşık 300 kilometrelik yolculuk, 8 gün boyunca tamamlanacak.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER