© Baykuş Haber

BETAV üniversite öğrencilerine 9 ay süreyle 2 bin TL burs

BİTLİS EĞİTİM VE TANITMA VAKFI (BETAV) ÖĞRENCİLERE 9 AY BOYUNCA 2 BİN TL BURS VERECEK.

Bitlis Eğitim ve Tanıtma Vakfı (BETAV), üniversite öğrencilerine yönelik olarak 9 ay boyunca sürecek ve 2 bin TL değerinde burs verme kararı aldı. BETAV, 1987 yılında Bitlis'te kuruldu ve her yıl üniversite öğrencilerine burs fırsatı sunuyor. Bu yıl da geleneksel olarak gerçekleştirilecek olan burs programı için başvurular başladı.

Bitlis'te eğitime büyük destek sağlayan ve her yıl yüzlerce öğrenciye burs imkanı sunan BETAV yönetimi, bu yıl da devam edecek olan burs programının detaylarını açıkladı. Yapılan açıklamaya göre, özellikle tıp fakültesi ve teknik bölümlerde okuyan öğrencilere öncelik tanınacak. Ayrıca, burs başvurusu yapacak öğrencilerin kendilerinin veya ailelerinin Bitlis doğumlu olmaları gerekiyor. Maddi durumu eğitim masraflarını karşılamaya uygun olmayan öğrenciler de burs programına başvurabilecekler. Başvuruların alınabilmesi için öğrencilerin ayrıca yurt içinde devlet üniversitesinde 4 yıllık bir programı kazanmış olmaları gerekmektedir. BETAV bursu almış olan bir başka kardeşin bulunmaması da başvuru şartları arasında yer almaktadır. Seçim sürecinde, tıp ve teknik bölümleri kazanan öğrencilere öncelik verileceği belirtiliyor. Ayrıca, öğrencilerin mezun oldukları okul ve üniversite giriş sınavındaki başarıları da dikkate alınacaktır.

Başvuruların 7 Eylül 2023 tarihinde başladığı ve son tarihin 9 Ekim 2023 Cuma günü olduğu bilgisine dikkat çekiliyor. Başvuruların "https://microfon.co" adlı internet sitesi üzerinden alındığını ve öğrencilere bu süreçte detaylı bilgi verildiğini belirten BETAV Bitlis Şube Sekreteri Betül Çakırer Yoldaş, öğrencilere burs fırsatı sunarak eğitimlerine destek olmaya devam edeceklerini ifade etti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER