© Baykuş Haber

Beton santralinin kurulumunda sona gelindi

BETON SANTRALİNİN KURULUMUNDA SONA GELİNDİ

Isparta Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü, Doğaltaş ve Beton Elemanları Tesisine eklenen yeni beton santralinin kurulumu sona eriyor. Bu önemli gelişme, tesisin kilit parke, bordür ve begonit taşı üretim kapasitesini üç katına çıkaracak. 15 Haziran itibarıyla günlük beton üretimi beş kat artarken, çift vardiya sistemiyle üretim kapasitesi üç kat artırılacak.

Eski adıyla ISTEM olarak bilinen Fen İşleri Müdürlüğü Doğaltaş ve Beton Elemanları Tesisi, sürekli iyileştirme ve kapasite artırma çalışmalarına devam ediyor. Yakın bir zamanda, fabrikaya kilit ve parke taşı basma makinesi eklenerek üretim miktarı artırılmıştı. Şimdi ise yeni beton santralinin kurulumu sayesinde, mevcut kilit parke, bordür ve begonit taşı üretimi üç katına çıkarılmış olacak. Fabrikada farklı boyutlarda bordürler ve çeşitli boyutlarda taşlar üretilecek. Kilit taşı yanı sıra, farklı renklerdeki begonit taşları da şehirdeki caddeler, sokaklar ve kaldırımlarda kullanılacak.

Tüm bu yeniliklerin yanı sıra, fabrika alanının dış cephesine taş duvar örme çalışmaları da devam ediyor. Bu çalışmalarla birlikte Isparta Belediyesi, bölgedeki altyapıyı güçlendirmeye ve şehir estetiğini artırmaya devam ediyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER