© Baykuş Haber

Beyaz Saray: “(Nova Kakhovka Barajı) Ne olduğunu kesin olarak söyleyemeyiz”

BEYAZ SARAY: “(NOVA KAKHOVKA BARAJI) NE OLDUĞUNU KESİN OLARAK SÖYLEYEMEYİZ”

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İletişim Koordinatörü John Kirby, Ukrayna'da meydana gelen Nova Kakhovka Barajı yıkımı hakkında yaptığı açıklamada, "Ne olduğunu kesin olarak söyleyemeyiz" dedi. Kirby, Rusya'nın kontrolündeki Ukrayna'nın Herson bölgesindeki barajın yıkılmasının ardından yapılan açıklamada, olayın nedenine dair kesin bir bilgiye sahip olamadıklarını belirtti. Aynı zamanda, barajın yıkılmasıyla ortaya çıkan sonuçların, muhtemelen "çok sayıda ölüme" ve binlerce Ukraynalının tahliyesine yol açtığını ifade etti.

Kirby, yıkımın Ukrayna'nın enerji güvenliği üzerinde olumsuz etkilere neden olabileceğine dikkat çekti. Ayrıca, barajın yıkılmasının savaş suçu olup olmadığı sorusuna yanıt verirken uluslararası hukukun sivil altyapının yıkılmasını yasakladığını belirtti.

Rusya'nın, saldırının arkasında olmadığını savunurken, Ukrayna tarafının ise bir "sabotaj eylemi" olduğunu iddia ettiğini aktaran Kirby, ABD'nin etkilenenlere yardım sağlama taahhüdünü yineledi ve insani yardım ortaklarıyla işbirliği yapacaklarını vurguladı. Ancak, olayın kesin nedenini tespit etmek için Ukrayna ile işbirliği yapmaya devam ettiklerini de belirtti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER