© Baykuş Haber

Beylikdüzü Belediyesi ‘Beslenme Saati uygulamasını tanıttı

BEYLİKDÜZÜ BELEDİYESİ TARAFINDAN İLKÖĞRETİM ÇAĞINDAKİ İHTİYAÇ SAHİBİ AİLELERİN ÇOCUKLARINA YÖNELİK DÜZENLENEN UYGULAMA ÇERÇEVESİNDE 3 DÖNEMDE BİN 500 ÇOCUĞA 237 BİN 876 ÖĞÜN ULAŞTIRDI.

Beylikdüzü Belediyesi, ihtiyaç sahibi ailelerin çocuklarına yönelik düzenlediği "Beslenme Saati" projesiyle bin 500 çocuğa 237 bin 876 öğün ulaştırdı. Öğünler, çocukların beslenme ihtiyaçlarına uygun olarak hazırlandı. Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, proje hakkında bir basın toplantısı düzenleyerek bilgi verdi.

Başkan Çalık, projenin tanıtımı öncesinde çocuklarla birlikte öğünlerin hazırlandığı mutfağı ziyaret ederek çalışanlara yardım etti. Projeyi anlatırken, devlet okullarında okuyan ihtiyaç sahibi çocuklara destek olmayı amaçladıklarını vurguladı. Çocukların eğitimlerinde fırsat eşitliği sağlamak istediklerini belirten Başkan Çalık, "Beslenme Saati" projesinin 2021 yılında başladığını ve 3. sezonunu tamamladıklarını ifade etti.

Projeden bugüne kadar yaklaşık 237 bin 876 gıda paketi desteği sağladıklarını söyleyen Başkan Çalık, çocukların gün içinde alması gereken kalori miktarının bir kısmını bu beslenme çantalarıyla karşılamalarını amaçladıklarını belirtti. Beslenme çantalarının içeriği, diyetisyenler ve uzmanlar eşliğinde hazırlandı. Meyve suyu, süt, mevsim meyveleri ve kuruyemiş gibi sağlıklı gıdaların çocukların beslenme çantalarında yer aldığını ifade etti.

Başkan Çalık, projenin başarısında hayırseverlerin ve iş insanlarının desteklerinin büyük önem taşıdığını vurgulayarak, Beylikdüzü Belediyesi'nin yanı sıra bu katkılara da dikkat çekti. Beylikdüzü'nün vazgeçilmezlerinden biri haline gelmesini arzu ettiklerini sözlerine ekledi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER