© Baykuş Haber

Beylikdüzü’ndeki restoran yangınına esnaf müdahale etti

Derya EVREN KORKMAZ-Hami YEŞİLYURT/İSTANBUL, (DHA)- BEYLİKDÜZÜ’nde bir apartmanın zemin katında bulunan restoranda yangın çıktı.Yangın sırasında içeride olan müşteriler kendilerini dışarı atarken alevlerin büyümesi çevredeki esnafın müdahalesiyle engellendi. Yangın olay yerine gelen itfaiye ekipleri tarafından kontrol altına alındı.

Beylikdüzü'nde bir apartmanın zemin katındaki restoranda yangın çıktı. Yangın sırasında içeride bulunan müşteriler hızla dışarı çıkarken, çevredeki esnafın müdahalesi alevlerin büyümesini engelledi. Yangın, itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle kontrol altına alındı.

Olay, Beylikdüzü Kavaklı Mahallesi'nde bir restoranda saat 13.30 sıralarında meydana geldi. Alevleri fark eden müşteriler hemen kendilerini dışarı attı. Bu sırada çevredeki esnaf, yangın söndürme tüpleriyle yangına müdahale etti. Esnafın müdahalesi sayesinde alevler apartmana sıçramadan kontrol altına alındı. İtfaiye ekipleri olay yerine gelerek yangını tamamen kontrol altına aldılar. Restoranda ise maddi hasar meydana geldi.

Yangına müdahale edenlerden Hüseyin Kayıkçı, yangını şu şekilde anlattı: "Esnaftan haber geldi yangın çıktığına dair. Biz de hemen yangın tüplerimizle müdahale ettik. İlk başta yayılmasını engelledik bayağı ama rüzgarın etkisiyle büyüdü alevler. İtfaiye gelince gerekli müdahaleyi yaptılar. Biz de bu arada doğalgaz ve elektrik kontaklarını kapattık. Şu anda da söndürme çalışmaları devam ediyor. İçeride müşteriler vardı. Yangını fark edince dışarı çıktılar. Burası kuzu çevirme yapıyor. Muhtemelen yağların havalandırmayı tıkaması sonucu olabilir diye tahmin yürütüyorum."

Fırat Baydağ da şunları söyledi: "Duman çıkınca hemen buraya yöneldik. İtfaiye gelene kadar komşularımızın yangın tüpleriyle, yoldan geçen araçların yangın tüpleriyle büyümesini engelledik. O sırada itfaiye yetişti. Yoksa yayılıyordu. Yangını hemen kontrol altına aldı."

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER