© Baykuş Haber

Beyoğlunda ‘Atık Toplama Kampanyasına katılan öğrenciler ödüllendirildi

BEYOĞLU’NDA DÜZENLENEN ‘ATIK TOPLAMA KAMPANYASI’NA KATILAN ÖĞRENCİLERE ÖDÜLLERİ VERİLDİ

Beyoğlu ilçesinde düzenlenen 'Atık Toplama Kampanyası'na katılan öğrenciler, ödüllerini aldı. Ödül töreninde konuşan Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız, çevreyi temiz tutma bilinci ve farkındalığının aşılanmasının önemli olduğunu belirtti.

Beyoğlu Belediyesi tarafından düzenlenen 'Atık Toplama Kampanyası'na katılan ve en fazla atığı getiren öğrencilere ödülleri verildi. Ödül töreni, Beyoğlu Orbay İlk ve Orta Okulu'nda gerçekleşti ve öğrencilere kablosuz kulaklık, elektronik tablet gibi hediyeler verildi. Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız, Beyoğlu İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Bağcı, öğrenciler ve velilerin katıldığı törende çocuklarla hatıra fotoğrafı çektirdi.

Başkan Yıldız, yaptığı konuşmada projenin temel amacının çevreyi temiz tutma bilinci ve farkındalığını artırmak olduğunu vurguladı.

Yıldız, "Çevre Haftası münasebetiyle okullar arasında yıl boyunca yaptığımız bir yarışma vardı. En çok atık getirenler arasında yaptığımız puanlamada ödül töreniydi bugün yaptığımız. Aslında yıl boyu gerçekleştirdiğimiz bir çalışma var. O da, Beyoğlu Belediyesi olarak Sıfır Atık Müdürlüğümüzün getirdikleri her atık karşılığında kendilerine oluşturduğumuz bir talep formu ve bir kart var. Bu karta ister atık yağ, ister tekstil atığı, ister plastik, ister cam, isterse elektronik atık olsun, getirdikleri her atık için yükleme yapılıyor. Kilo başı 1 lira, 5 lira, 10 lira, her biri bu karta yükleniyor ve daha sonra anlaştığımız firmalardan istedikleri alışverişi yapabilecekleri bir kart veriyoruz. Ama önemli olan, çevreyi temiz tutma bilincinin, o farkındalığın aşılanması. İstiyoruz ki buradan tüm ailelere, tüm topluma bu yayılsın." şeklinde konuştu.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER