© Baykuş Haber

Beyşehirde çiftçiler ürün zararlılarına karşı bilgilendiriliyor

KONYA’NIN BEYŞEHİR İLÇESİNDE ÇİFTÇİLER, EKİLİ TARIM ALANLARINDA VERİM KAYBINA KARŞI ÜRÜN ZARARLILARINA KARŞI HEM UYARILIYOR, HEM DE BİLGİLENDİRİLİYOR.

Konya'nın Beyşehir ilçesinde, çiftçilerin ekili tarım alanlarında verim kaybını önlemek amacıyla ürün zararlılarına karşı bilgilendirme ve uyarı çalışmaları sürüyor. Beyşehir İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, tarım alanlarında hastalık ve zararlıların kontrolünü sağlayarak çiftçilere bilgi veriyor.

İlçe Tarım ve Orman Müdürü Hüseyin Özver'in de katıldığı saha çalışmaları, çiftçilerle buluşma fırsatı sunuyor. Ziraat mühendisleri, üreticilere verim kaybını önlemek amacıyla zararlılarla ilgili bilgi veriyorlar. Hüseyin Özver, ilçede tarım alanlarında uzman ekiplerin kontrol çalışmalarını sürdürdüklerini ve çiftçilerle sahada buluştuklarını belirterek, hastalık ve zararlılarla mücadele konularında bilgi aktardıklarını söyledi.

Özver, çalışmaların çerçevesinde son olarak mısır ve patates ekim alanlarında çiftçilerle bir araya geldiklerini ve bu alanlarda karabacak hastalığı, erken yanıklık, patates böceği zararları ve yabancı otlar hakkında bilgilendirme yaptıklarını ifade etti. Sahada elde edilen tespitleri, kurumsal sosyal medya hesapları aracılığıyla paylaşarak daha geniş bir çiftçi kitlesine ulaşmaya çalıştıklarını vurguladı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER