© Baykuş Haber

Bıçak bileme ustalarının Kurban Bayramı yoğunluğu

ELAZIĞ’DA BIÇAK BİLEME USTALARI KURBAN BAYRAMINA SAYILI GÜNLER KALA VATANDAŞLARDAN GELEN TALEPLERİ YETİŞTİREBİLMEK İÇİN YOĞUN MESAİ HARCIYOR

Kurban Bayramı için geri sayım başladığı gibi, Elazığ'daki bıçak bileme ustaları da vatandaşların taleplerini karşılamak için yoğun bir çalışma temposuna girdi. Elazığ'da, tıpkı Türkiye genelinde olduğu gibi, bayramın yaklaşmasıyla birlikte çarşı ve pazarlarda hareketlilik arttı. Kurban kesimi için bıçaklarını veya satırlarını bılettirmek isteyen vatandaşlar, bıçak satıcılarının yanına koştu. Bıçak satıcıları ve bileyiciler, bu yoğun talepleri karşılamak için çalışmalarını sürdürüyorlar.

19 yıllık bir bileme ustası olan Turan Kehya, deprem bölgesi olmaları nedeniyle bu yıl kurbanlık bıçak bileme fiyatlarını 10 lira olarak sabit tuttuklarını ifade etti. Kehya, bu yoğun dönemde ekstra mesai harcadıklarını söyledi ve vatandaşların bıçaklarını erken getirmelerini tavsiye etti.

Bıçak biletmeye gelen müşterilerden Arif Yıldırım ise bu ustaya sürekli geldiklerini belirtti. Hem mutfakta kullanılan bıçakları hem de kurbanda kullanacakları bıçakları biletmenin önemli olduğunu ifade etti ve yoğunluğun farkına vurgu yaptı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER