© Baykuş Haber

Bıçakçı esnafından kurban bıçağının temizliği ve muhafazasıyla ilgili önemli tavsiye

KURBAN KESİMİNDE KULLANILAN BIÇAKLAR İÇİN BULAŞIK MAKİNESİNE ATILMAMALI TAVSİYESİ YAPILDI.

Kurban kesimi sırasında kullanılan bıçakların temizliği ve muhafaza edilmesi konusunda bıçakçı esnafından önemli tavsiyeler geldi. Kurban Bayramı'nın ilk iki gününde kesimlerin yoğun olduğu bu dönemde, bıçakçılar kesim araçlarının sağlıklı bir şekilde temizlenip saklanması için önerilerde bulundular.

Bıçakçı esnafı, kurban kesiminde kullanılan bıçağın üzerinde et parçalarının kalmaması gerektiğini vurguluyor. Bıçakların sıcak suda yıkanarak et kalıntılarından arındırılması ve ardından durulanması öneriliyor. Eğer vatandaşlar istiyorlarsa bıçakları keskin hale getirebilecekleri kaliteli bileme aletleri kullanabilirler.

Ancak önemli bir uyarı da bulaşık makinesi ile ilgili yapıldı. Bıçakçılar, kesimde kullanılan bıçakların bulaşık makinesine atılmamasını tavsiye ediyorlar. Bunun yerine bıçakların elde temizlenmesi, nemli bir bezle kalan et parçalarının silinmesi ve uygun bir şekilde saklanması gerektiğini belirtiyorlar.

Bıçakçı esnafı, bu tavsiyelerin uygulanmasıyla bıçakların uzun ömürlü olacağını ve gelecek Kurban Bayramları için tekrar kullanılabileceğini vurguluyorlar. Ayrıca, bayramın yoğunluğunun geçmesiyle birlikte vatandaşların bu işlemi yaptırmak için bıçakçılara gelebileceklerini ifade ediyorlar.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER