© Baykuş Haber

Bıçakçılarda bayram yoğunluğu

BURSA’DA BAYRAMA SAYILI GÜNLER KALA BIÇAKÇILARDA YOĞUNLUKLAR BAŞLADI. KURBAN BAYRAMI SEBEBİ İLE EN YOĞUN GÜNLERİNİ YAŞAYAN BIÇAKÇILAR BAYRAM GELEMDEN BAYRAM ETTİ.

Bursa'da yaklaşan Kurban Bayramı, bıçakçı esnafında yoğun bir hareketliliğe neden oldu. Uzun bir süredir durgunluk yaşayan ve iş yapamayan esnaf, bayram öncesinde işlerinin canlanmasından memnuniyet duyuyor. Bıçak satışı ve bileme işi, bu esnaf için bir bayram öncesi sürprizi olarak karşılandı.

Osmangazi ilçesinde bulunan bıçakçılar çarşısında, bayrama sayılı günler kala hareketlenme yaşanıyor. Geçmiş bayramlarda yaşanan kazaları hatırlatan bıçakçılar, vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyarıyorlar.

Sokakta bıçak bileme hizmeti sunan dolaşan kişilere itibar edilmemesi gerektiğini vurgulayan esnaf, "Sokakta bıçak biletenlere gitmeyin. Eğer bileme işini bilmiyorsanız, evde kendi başınıza denemeyin. Bıçak biletmek için uzmanlaşmış mağazalara gidin ve uzmandan yardım isteyin" şeklinde uyarılarda bulunuyorlar.

Bıçakçılar Çarşısı esnafından Fehmi Güler, "Kurban kesimi sırasında kendini kesen veya sakatlayan acemi kasaplar, kurban kesiminin büyük bıçaklarla yapılacağını sanıyorlar. Ancak bu işi bilen bir kişi gereklidir. Bu işi bilmeyenler hastaneye gitmek zorunda kalır" şeklinde konuşarak vatandaşları bilinçli olmaya çağırıyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER