© Baykuş Haber

Biden: “(Wagner isyanı) Bizim bununla hiçbir ilgimiz yok”

BİDEN: “(WAGNER İSYANI) BİZİM BUNUNLA HİÇBİR İLGİMİZ YOK”

ABD Başkanı Joe Biden, Rus paralı asker grubu Wagner'in Rusya'daki isyanıyla ilgili olarak ilk kez açıklamalarda bulundu. Biden, ABD'nin ve Batılı müttefiklerinin bu isyanla hiçbir ilgisinin olmadığını vurguladı ve olayın Rusya içindeki bir mücadelenin parçası olduğunu söyledi. Ayrıca, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e suçlama yönelten hiçbir mazeretlerinin olmadığını belirtti ve konunun Rusya içindeki bir mücadeleye ait olduğunu açıkladı.

Biden ayrıca, Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy ile görüştüğünü ve Ukrayna'nın savunma, egemenlik ve toprak bütünlüğünü desteklemeye devam edeceklerini ifade etti.

Rus paralı asker grubu Wagner'in lideri Evgeny Prigojin, bu isyanı "yönetimi devirmek değil, durumu protesto etmek" amacıyla gerçekleştirdiklerini belirtti. Wagner grubunun varlığının sona erdiğini ve sözleşme imzalamayı kabul etmeyen Rusya Savunma Bakanlığı ile çatıştığını söyledi.

Hatırlatmak gerekirse, Wagner grubunun isyanı Rus ordusu tarafından hedef alındıktan sonra başlamıştı. Grup üyeleri Ukrayna sınırına çekilmiş ve Kremlin tarafından arabuluculukla gerilimi azaltmayı kabul etmişlerdi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER