© Baykuş Haber

Bidendan tarihi Vilnius Zirvesi öncesi Londraya ziyaret

ABD BAŞKANI JOE BİDEN, LİTVANYA’DA DÜZENLENECEK NATO ZİRVESİ ÖNCESİ İNGİLTERE’Yİ ZİYARET EDİYOR.

ABD Başkanı Joe Biden, 11-12 Temmuz tarihlerinde Litvanya'nın başkenti Vilnius'ta yapılacak olan NATO Zirvesi öncesinde Avrupa'ya gerçekleştirdiği diplomatik temaslar kapsamında İngiltere'yi ziyaret ediyor. Londra'ya gitmek üzere yola çıkan Biden, İngiltere Başbakanı Rishi Sunak ile bir görüşme yapacak ve ardından Windsor Kalesi'nde İngiltere Kralı III. Charles ile bir araya gelecek.

Bu ziyaret sırasında Biden, Rusya ve Ukrayna Savaşı, Ukrayna'nın NATO üyeliği, ve iklim krizi gibi konuları ele alacak. ABD Başkanı, Londra ziyaretinin ardından Litvanya'da düzenlenecek NATO Zirvesi'nde bir konuşma yapmak için Vilnius'a geçecek. Vilnius'taki zirvede Biden'in, Ukrayna'nın NATO üyeliğini kazanabilmesi için gereken adımlar hakkında açıklamalar yapması bekleniyor.

Daha sonra Biden, Finlandiya'ya bir ziyaret düzenleyerek başkent Helsinki'de ABD-İskandinav Liderleri Zirvesi'ne katılacak. Bu temaslar, uluslararası ilişkiler ve güvenlik konularındaki önemli gelişmeleri ele almaya yönelik önemli bir fırsat sunacak.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER