© Baykuş Haber

Bidonlarla asfalt zeminde çalışıp pes etmediler, hentbolda ikinci kez şampiyon olarak tarihe geçtiler

ANTALYA’NIN NADİRE KONUK VE ALİ OĞUZ KONUK ORTAOKULU’NUN YILDIZ KIZLAR HENTBOL TAKIMI, ASFALT ZEMİN ÜZERİNDE BİDONLARLA ANTRENMAN YAPARAK, İKİNCİ KEZ TÜRKİYE ŞAMPİYONLUĞUNA UZANIP TARİHE GEÇTİ. GENÇ KIZLARIN BİR SONRAKİ HEDEFİ İSE DÜNYA LİSELER ŞAMPİYONASINDA KÜRSÜYE ÇIKMAK.

Antalya'nın Nadire Konuk ve Ali Oğuz Konuk Ortaokulu'nun Yıldız Kızlar Hentbol Takımı, sıradışı çaba ve azimleriyle ikinci kez Türkiye şampiyonu oldu. Genç kızlar, okul bahçesindeki asfalt ve beton zeminde bidonlarla antrenman yaparak, büyük başarılara imza atmaya devam ediyor. Bu başarıların ardından hedeflerini daha yükseğe taşıyan takım, şimdi dünya liseler şampiyonasında kürsüye çıkmayı hedefliyor.

Nadire Konuk ve Ali Oğuz Konuk Ortaokulu'nun Yıldız ve Küçük Kızlar Hentbol Takımı'nın sporcuları, sıcak ve soğuk hava koşullarına aldırmadan her gün 2 saat bidonlarla antrenman yaparak, azimlerini ve kararlılıklarını sergiliyorlar. Bu fedakarca çalışmalarının meyvesini toplayan genç sporcular, okullarını Türkiye şampiyonu yaparak tarihlerine adlarını yazdırdılar. Şimdi ise gözlerini dünya liseler şampiyonasına çevirmiş durumdalar.

Okulun hentbol takımının antrenörü Sertan Sarpaş, 2018 yılında bu okula gelerek hentbolün başarılı olabileceğine inandıklarını ve bu inancı müdürlükleriyle paylaştıklarını belirtiyor. Zor şartlarda çalışmalarına rağmen takımı birçok başarıya taşıdıklarını ve hedeflerinin üçüncü kez şampiyon olmak olduğunu dile getiriyor.

Okuldaki hentbol başarısının artık daha fazla öğrenciyi etkilediğini ve birçok öğrencinin hentbola ilgi gösterdiğini ifade eden Sarpaş, bu sporun çocukların büyümesine katkı sağladığını vurguluyor.

Ancak çalışma şartlarının sıkıntılı olduğunu ve daha iyi koşullara ihtiyaç duyduklarını belirten Sarpaş, çocukların milli takımın geleceğini oluşturduğuna inanıyor ve bu gençlerin birçoğunun ilerleyen yıllarda milli takımda yer alacağını umuyor.

Öğrenciler de zorlu şartlara rağmen büyük başarılar elde etmenin gururunu yaşıyorlar. Şartların daha iyi olması halinde daha büyük başarılar elde edebileceklerine inanıyorlar. İki yıl üst üste şampiyon olarak okullarını temsil etmenin gururunu yaşayan gençler, milli takımda yer almayı hedefliyorlar ve bu hedeflerine çalışarak ulaşacaklarına inanıyorlar.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER