© Baykuş Haber

BİGACEM Başkanı Aygüle saldırıya ilişkin 1i polis 2 kişi gözaltına alındı

Bitlis Gazeteciler Cemiyeti (BİGACEM) Başkanı Sinan Aygül, Tatvan ilçesinde bir saldırıya uğradı ve yaralandı. Saldırı sonrası, biri polis iki kişi gözaltına alındı.

Olay, Tatvan ilçesi Kültür Mahallesi'nde meydana geldi. Sinan Aygül, diş tedavisi sonrasında iş merkezinden çıktığı sırada kendisini takip eden bir kişi tarafından arkadan saldırıya uğradı. Aygül'e yapılan saldırı sonucunda hastaneye kaldırıldı. İlk müdahalesi yapıldığında elmacık kemiğinde ve kafasında kırıklar olduğu tespit edildi. Ayrıca vücudunda darp izleri bulunuyordu. Aygül, saldırının ardından Tatvan İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne giderek ifade verdi ve şikayetçi oldu.

Saldırıyla ilgili olarak Tatvan Emniyet Müdürlüğü çalışma başlattı ve saldırganın Tatvan Belediyesi çalışanı olduğunu, diğer kişinin ise polis memuru olduğunu belirledi. İlgili polis memuru görevden uzaklaştırıldı.

Saldırının ardından Bitlis Valiliği tarafından yapılan açıklamada, olayın derhal adli ve idari soruşturma başlatıldığı ve polis memurunun görevden uzaklaştırıldığı bildirildi.

Saldırıya ilişkin görüntüler de kamuoyuna yansıdı. Birçok STK ve basın kuruluşu, bu menfur saldırıyı kınadı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER