© Baykuş Haber

Bigalı LGS 1incisi Elif Ece Peker: Hukuk okumak istiyorum

LİSELERE GEÇİŞ SİSTEMİ’NDE (LGS) TÜM SORULARI DOĞRU CEVAPLAYARAK 500 TAM PUAN ALAN VE TÜRKİYE BİRİNCİSİ OLAN ÇANAKKALE’NİN BİGA İLÇESİNDE BİGA ORTAOKULU ÖĞRENCİSİ ELİF ECE PEKER, “OKULUMU VE AİLEMİ GURURLANDIRDIĞIM İÇİN ÇOK MUTLUYUM. HUKUK OKUMAK İSTİYORUM” DEDİ.

Çanakkale'nin Biga ilçesinde, Liselere Geçiş Sistemi'nde (LGS) tüm soruları doğru yanıtlayarak 500 tam puan alan ve Türkiye birincisi olan Biga Ortaokulu öğrencisi Elif Ece Peker, başarısını ailesi ve okuluyla paylaşarak büyük bir gurur yaşadı. Elif Ece Peker, bu başarısının ardından hukuk okumayı hedeflediğini ifade etti.

Türkçe öğretmeni olan Fikret Peker ve Emel Aka Peker çiftinin kızları Elif Ece Peker, LGS sınavında tüm soruları doğru cevaplayarak 500 puan alarak Türkiye birincisi oldu. Elif Ece Peker, başarısını şu sözlerle ifade etti: "Türkiye birincilerinden biriyim. 5. sınıftan bu yana okulumuz yıkıldığı için ikili eğitim görüyoruz. Okulumuz hala yapılmadı. Bu yüzden özel okula giden öğrenciler oldu. Okulumu ve ailemi gururlandırdığım için çok mutluyum. Öğretmenlerime, aileme, arkadaşlarıma beni destekledikleri için teşekkür ediyorum. Eksik olduğum konuları bilen bir öğrenciydim. Hangi derslere çalışmam gerektiğini çok iyi biliyordum. Onlara çalışırdım."

Elif Ece Peker, başarısının sınav stresi yönetmekle ilgili olduğunu ve sınavın yüzde 50'sinin çalışmak, yüzde 50'sinin stres yönetimi olduğunu vurguladı. Ayrıca, hedeflerinin hukuk okumak olduğunu ve tercihlerinde Galatasaray Lisesi ve Kabataş Lisesi'ni düşündüğünü belirtti.

Başkan Bülent Erdoğan da, Elif Ece Peker'i evinde ziyaret ederek başarısını tebrik etti. Başkan Erdoğan, bu gurur verici başarıyı paylaşarak, "LGS'de tüm soruları doğru cevaplayarak Türkiye Birincisi olan ve hepimizi çok gururlandıran Elif Ece'yi evinde kutladım. Yolun bahtın açık olsun kızım" dedi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER