© Baykuş Haber

Bilecik Belediyesi Eskişehir Tepebaşı Belediyesiyle Kardeş Kent olacak

BİLECİK BELEDİYESİ ESKİŞEHİR TEPEBAŞI BELEDİYESİYLE 'KARDEŞ KENT' OLACAK

Bilecik Belediyesi Haziran Ayı Meclis Toplantısı, Belediye Başkan V. Melek Mızrak Subaşı'nın başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda 6 gündem maddesi görüşülerek karara bağlandı. Meclis üyelerine, ilimizde yaşanan aşırı yağışlar sonrasında Bilecik Belediyesi tarafından yapılan sosyal yardımlar ve çalışmalar hakkında bilgi verildi.

Görüşülen konulardan biri, Eskişehir Tepebaşı Belediyesi ile 'Kardeş Kent' ilişkisi kurulması ve 'Kardeş Kent' protokolünün imzalanmasıydı. Bu konu oy çokluğuyla kabul edilerek Belediye Başkan Vekiline yetki verilmesi kararlaştırıldı.

Toplantıda ayrıca, 5393 Sayılı Belediye Kanunu'nun 75. maddesi gereği Belediyemizden ortak hizmet projesi işbirliği talebinde bulunan Bilecik Engelsiz Yarınlar Derneği ile 3 yıl süreli ortak hizmet projesi işbirliği protokolü yapılması ve protokolün imzalanması konusu da görüşülerek kabul edildi.

Yabancı uyrukluların nikah işlemleri için ücret belirlenmesi gereken bir konu da görüşülerek Ücret ve Tarife Komisyonuna havale edildi. Ayrıca, Bilecik Belediye Meclisi'nin 8 Aralık 2022 tarih ve 152 sayılı kararının 61. maddesinin üstyapı onarım ücret bedelinin değiştirilmesi ve bu ücretin belirlenmesi gereken bir diğer konu, Ücret ve Tarife Komisyonuna gönderildi. Son olarak, 5393 Sayılı Belediye Kanunu'nun 18. maddesinin 1. fıkrasının (c) bendine istinaden Bilecik ili, merkez ilçe, Cumhuriyet Mahallesi, 590 Ada 1 Parsele İlişkin 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği yapılması gereken konu, İmar Komisyonuna havale edildi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER