© Baykuş Haber

Bilecikte artık yağmur ve kanalizasyon suyu aynı yerden akmayacak

BİLECİK'TE ARTIK YAĞMUR SUYU VE KANALİZASYON SUYU AYNI YERDEN AKMAYACAK

Bilecik Belediyesi tarafından geçtiğimiz yıl başlatılan ve şehrin kanalizasyon ve altyapısında köklü çözüm sağlayan büyük bir çalışma sona erdi. Bu proje sayesinde artık yağmur suyu ve kanalizasyon suyu aynı yerden akmayacak.

Bilecik'in terfi merkezleri, kollektör hattı, güney hat-2 ve güney hat-3 yağmursuyu hattı yapımı ile Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi Rehabilitasyonu inşaatı ve bir yıl işletilmesi işi adıyla gerçekleştirilen bu çalışmalar, belirtilen süre içinde başarıyla tamamlandı. Belediye Başkan Vekili Melek Mızrak Subaşı, Başkan Yardımcısı Gürkan Akyurt ve ilgili birim müdürleri, çalışmaların tamamlandığı alanlarda detaylı incelemelerde bulundu ve projenin son durumu hakkında bilgiler aldı.

Projenin tamamlanması ile birlikte kanalizasyon ve yağmur suyu ayrı hatlardan akacak, çevrenin korunmasına büyük katkılar sağlanacak. Ayrıca, 6 yıldır kullanılmayan biyolojik atık su arıtma tesisi de faaliyete geçirildi. Projeyi yöneten Belediye Başkan Yardımcısı Gürkan Akyurt, bu çalışma sayesinde kötü koku ve kirli su sızıntıları sorununun ortadan kaldırıldığını belirtti. Ayrıca, Dalakdere'de yaşanan kötü görüntü ve koku probleminin de bu projenin bir parçası olarak çözüme kavuştuğunu vurguladı. Bu önemli çalışmanın, şehir sakinleri ve ziyaretçileri için büyük bir rahatlama sağladığına dikkat çekti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER