© Baykuş Haber

Bilim Şehitkamilden 66 bin bin 271 öğrenci faydalandı

BİLİME OLAN İLGİYİ ARTIRMAK, SEVDİRMEK VE BİLİMSEL KONULARLA İLGİLİ FARKINDALIK OLUŞTURMAK ADINA 2020 YILINDA HİZMETE SUNULAN BİLİM ŞEHİTKAMİL’DEN 2022-2023 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI İÇERİSİNDE 66 BİN 271 ÖĞRENCİ ÜCRETSİZ OLARAK YARARLANDI.

Bilimsel bilgiye olan ilgiyi artırma ve çocuklarda bilime sevgi aşılama amacıyla 2020 yılında faaliyete geçirilen Bilim Şehitkamil, 2022-2023 eğitim-öğretim yılı içerisinde 66 bin 271 öğrenciye ücretsiz eğitim fırsatı sundu. Şehitkamil Belediyesi tarafından hayata geçirilen Bilim Şehitkamil, Milli Teknoloji Hamlesi çerçevesinde kuruldu. Merkezde tasarım, doğa bilimleri, matematik, astronomi ve teknoloji olmak üzere 5 farklı atölye bulunuyor. Ayrıca, 1 deneyap teknoloji üretim atölyesi ve 2 deneyap sınıfı da mevcut.

Çocuklar, Bilim Şehitkamil'deki atölyelerde eğlenerek ve deneyerek bilimi öğreniyorlar. Bu merkez, çocukların kendi yeteneklerini ve ilgi alanlarını keşfetmelerine de fırsat tanıyor. Özellikle astronomiden tasarıma, teknolojiden matematiğe kadar geniş bir yelpazede sunulan eğitimler, çocukların bilime olan ilgisini artırıyor. Bilim Şehitkamil'de 2022-2023 eğitim-öğretim yılında 66 bin 271 öğrenci ücretsiz olarak eğitimlerden yararlandı.

Bilim Şehitkamil eğitmenlerinden Müslüm Yıldıztekin, Bilim Şehitkamil'in her geçen gün daha fazla ilgi gördüğünü ve çocukların bilime olan ilgilerinin arttığını belirtti. Merkezde sunulan farklı atölyelerde 6-14 yaş arası çocuklar hem eğleniyor hem de öğreniyorlar.

Öğrencilerden Hatice Kübra Yıldız da Bilim Şehitkamil'de Selimiye Camisi çizimi yaptıklarını ve merkezin kendilerine çok güzel deneyimler kazandırdığını ifade etti. Belediye Başkanına ve hocalarına teşekkürlerini iletti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER