© Baykuş Haber

Bin 100 kiloluk dana Bey araba fiyatına satışta

KURBAN BAYRAMI’NI AZ BİR VAKİT KALA HAYVAN PAZARLARINDA GÖRÜCÜYE ÇIKAN KÜÇÜK VE BÜYÜKBAŞ HAYVANLAR ALICILARINI BEKLİYOR. ANKARA GÖLBAŞINDA KURULAN KURBAN PAZARININ EN İRİ HAYVANI OLAN ŞAHİN BEY İSİMLİ DANA İSE PAZARIN GÖZ BEBEĞİ HALİNE GELDİ.

Kurban Bayramı yaklaşırken, hayvan pazarlarında büyük ve küçükbaş hayvanlar alıcılarını bekliyor. Ankara Gölbaşı'nda kurulan kurban pazarının en büyüğü ise montofon cinsi bir dana oldu. Bu devasa dana, 1,100 kilo ağırlığıyla pazarın gözdesi haline geldi ve sahibi Zafer Bozkurt tarafından 170 bin lira fiyatla satışa sunuldu.

Hayvancılıkla 22 yıldır uğraşan Zafer Öztürk, bu olağanüstü büyüklükteki dananın güzelliğini, Kars'ın zengin otlaklarından ve bereketli topraklarından aldığını belirtiyor. Öztürk, "Kars'ın yaylası, otu, arpası bol ve güzel. Bakımını da iyi yapınca hayvan böyle güzel oluyor. Kars'ın havası ve suyu güzel. Her şeyimiz meşhur. Hayvanım iki buçuk yaşında, montofon cinsi ve tam bir ton 100 kilo. Yaylım malıdır, arpa kırmasıyla beslendi. Özel bakılan şımarttığımız bir hayvan. Pazarın da göz bebeği. Şu anda fiyatı 170 bin lira ama müşterilerimize kolaylık sağlarız tabii ki. Sonuçta pazarlık sünnettir. Bu benim ilk rekorum değil. Daha öncesinde de rekor kıran büyükbaş hayvanım oldu ama onu getirmedim. Memlekette kesime verdik. O hayvanım da bin 260 kilo" diyor.

Bozkurt, bu yıl 25 hayvanla pazara çıktığını ve 18 tanesini satmayı başardığını söylüyor. "Elimde şu an 7 tane kaldı. Bu sene satışlarımız iyi. Emeğimizin karşılığını alıyoruz. Alım gücü iyi, çok şükür" şeklinde konuşuyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER